Kulautuvoje bardai susirinko į 12-ąjį bardų festivalį „Akacijų alėja“

Dažnas, paklaustas apie Kulautuvos miestelį, sietų jį su tradiciniu bardų festivaliu „Akacijų alėja“. Šiemet jis - 12–asis. Festivalyje savo kūrybos eiles ir dainas atlieka jauni ir pripažinti atlikėjai.

Bardų festivalis Kulautuvoje.
Bardų festivalis Kulautuvoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Mykolas Fedaravičius

Jul 8, 2012, 3:31 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 8:29 AM

Jauniesiems atlikėjams skirta „Mažoji akacija“. Didžiajame koncerte dainavo jau pripažinti bardai. Ši festivalio dalis vadinama „Akacijos ieškojimas“. Pavadinims atitinka Virgio Stakėno parašyto festivalio himno žodžius: „Tą vakarą vėlų akacijos žiedą / Kėlėm ir laukėm, kas dabar bus / Ir sužydėjo alėja / Lig debesų“.

Atlikėjų būta daug. Reikšmingu festivaliui pasirodymu buvo iš JAV, Mičigano valstijos šiaurėje gyvenančių Mustards Retreat: Deivido Tamulevičiaus ir Maiklo Houghas atliekamos dainos. Dar dainavo Olegas Ditkovskis, Neda Malunavičiūtė, Tomas Sinickis, Vilniaus jėzuitų gimnazijos ansamblis, „Božolė“ choras ir kt.

Gera nuotaika, laisvas bendravimas ir puiki festivalio organizacija tai yra tai kuo patrauklus „Akacijų alėjos“ festivalis. Jis jau subūrė nuolatinį savo klausytojų būrį, bet žadina vis naujus dainuojamosios poezijos muzikos gerbėjus. Tai liudijo ir automobilių gausa miestelio kiemuose ir gatvelėse. Vadinasi, pasodintas akacijos krūmas bujos dar ilgai. Kitais metais jis paraugs į tryliktajį savo gyvavimą. Ar tai nebus lemties ženklas festivaliui virsti gyvenimo būdu?

***

Mykolas Fedaravičius yra kulautuviškis, kraštotyrininkas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.