Įmonei nebereikalingos kalytės mažyliai greitai rado šeimininkus

Juodė, 4 metų amžiaus kalytė, į „SOS gyvūnai“ prieglaudą buvo atvežta iš vienos įmonės teritorijos, kur dėl įvykusių permainų šuo tapo tiesiog nebereikalingas. Su savimi Juodė atsivežė kuklų, bet brangų kraitį, - 3 mažylius.

Daugiau nuotraukų (1)

„SOS gyvūnai“

Jul 21, 2012, 10:00 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:33 PM

Grėsmingai atrodanti naujokė prieglaudos savanorius iš pradžių išgąsdino. Patirtis rodo, kad žindančios kalytės jautriau reaguoja į permainas, patiria stresą, kartais tampa agresyvesnės, nes pirmiausia nuo bet kokių pavojų bando apsaugoti vaikus.

Apgyvendinta atskirame voljere, Juodė „SOS gyvūnai“ prieglaudą priėmė kaip naujuosius namus. Besirūpinantiems savanoriams nerodė nė menkiausios agresijos ar priešiškumo, tad greitai pritapo ir virto dar viena gausios „SOS gyvūnai“ šeimos nare.

Išpopinti Juodės mažyliai greitai rado šeimininkus, tuo tarpu rūpestingoji mamytė taip ir liko. Liko laukti pavasario, atėjo ir vasara, nesinori tikėti, kad prieglaudoje sulauks ir rudens.

Rotveilerio veislės bruožų turinti Juodė nepažįstamiems žmonėms gali pasirodyti tikrai arši – net žemė dunda, kai aplodama svečius ar pro voljerą einančius kitus šunis šokinėja ir gąsdina. Tereikia prieiti arčiau ir atidžiau pažiūrėti į švelnias, geras Juodės akis - ši dručkė nepaprastai prieraišus, meilus, žmogaus dėmesio ir bendravimo išsiilgęs šuo. Paleista iš voljero, ji puikiai sutaria su žmonėmis ir kitais prieglaudoje gyvenančiais šunimis.

Kalytė labai mėgsta ilgus pasivaikščiojimus. Tiesa, pasižymi didele jėga ir ne visada mėgsta tvarkingai eiti laikoma už pavadėlio - jai taip ir norisi jį nukąsti ir visą savo energiją atiduoti ilgiems žaidimams ir linksmybėms.

Juodė – gyvas įrodymas, kad rotveileriai gali būt meilūs, rūpestingi ir kartu sargūs šunys. Augintinė gyvena voljere su senučiu vilkšuniu Kronu, gražiai sutaria ir abu laukia naujųjų šeimininkų.

Juodė bus dovanojama tik tiems šeimininkams, kurie išmano, kaip rūpintis stambių veislių šunimis.

Užsukite susipažinti su Juode į „SOS gyvūnai“ prieglaudą (Minsko pl. 33A) arba daugiau sužinokite paskambinę savanorei Nadiai (+37068339826) arba Algitai (+37067734002).

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.