Padėkite! Sraigės – mūsų sodo prakeiksmas

Prieš persikeldami į nuosavą namą su sodu buvome girdėję apie visokius sodą ir daržą siaubiančius parazitus. Todėl pavasarį kruopščiai dažėme medelių kamienus, purškėme visokius herbicidus ir insekticidus, kad viskas augtų ir žydėtų. Auga, žydi ir derlių krauna, viskas būtų neblogai, bet šią lietingą vasarą mus užpuolė sraigių legionai. Ne tų vynuoginių, kurias kai kas augina, priduoda ir dar pinigų gauna, bet mažesnių bjaurybių.

Daugiau nuotraukų (1)

Linas

2012-07-22 15:45, atnaujinta 2018-03-17 23:02

Jos šliaužia iš pavėsingų pakampių, dauginasi kažkur sodo užkaboriuose, o paskui, kiek palijus puola naikinti visų plačialapių augalų. Per kelias dienas iš gražių gėlių lieka tik skutai, gali po lietaus išėjęs į kiemą surinkti po 100 ir daugiau sraigių, bet jų vis daugėja.

Neapsikentęs su tokiu įžūlumu nuvažiavau į sodo prekių parduotuvę nupirkau „patikimą priemonę“ - bent jau taip buvo rašoma ant pakuotės – nuo sodo kenkėjų sraigių. Tai buvo keli įmantrūs žalio plastiko kaušeliai. Atseit, spąstai. Įpili alaus, padedi po lapu, kvapo priviliotos sraigės susirenka išgerti, bet įkaušusios neberanda išėjimo ir užverčia kiautą. Maždaug toks veikimo principas. Ir ką? O gi nieko.

Pinigai išmesti spąstams, alus išeikvotas sraigių girdymui, tačiau pobūvis po lapu neįvyko. Nepatiko joms geras lietuviškas alus, neatslinko nė viena. Toliau graužia mano sodo lapus. Galvoju, gal reikia nupirkti kiniško – gal susigundys?

O jei rimčiau, gal kas žinote kaip atsikratyti tų šliužų sode?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.