Kaip apkirpti šuniui nagus?

Labai miela džiaugtis šunimi - su juo žaisti, jį glostyti, šukuoti, mokyti įvairių komandų. Tačiau anksčiau ar vėliau ateina laikas atlikti ne tokias mielas procedūras. Viena jų - augintinio nagų kirpimas. Ypač, kai šuo bijo ir vos užuodęs artėjantį siaubą, puola slėptis, pagautas muistosi. Tada yra tikimybė įkirpti šuniui į jautrias letenos vietas ir tuo smarkiai pakenkti.

Jei dar niekada nekirpote nagų savo augintiniui, pirmiausia leiskite tai padaryti veterinarui, o jūs pažiūrėkite, kaip tai daroma. M. Patašiaus asociatyvi nuotr.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Jei dar niekada nekirpote nagų savo augintiniui, pirmiausia leiskite tai padaryti veterinarui, o jūs pažiūrėkite, kaip tai daroma. M. Patašiaus asociatyvi nuotr.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

"Bendraukime" redakcija

Jul 23, 2012, 7:01 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:16 PM

Svarbu augintinį prie nagų kirpimo ir kitų, iš pažiūros, nemalonių procedūrų pratinti nuo mažens. Tada ir reakcija nebus tokia skausminga. Pirmiausia, ko turite mokyti - tai leisti prisiliesti prie letenų ir nagų.

Jei nuo mažens švelniai glostysite gyvūno pėdas bei nagus, jis supras, kad letenos ir nagai gali būti taip pat mylimi kaip ir visos kitos kūno dalys.

Kitas svarbus dalykas - žirklutės, kuriomis kerpate. Įsitikinkite, kad jos pakankamai aštrios ir lengvai nukirps augintinio nagą. Kitaip vėl teks kankintis - skausmingas nago plėšimas augintinį nukrės kaip žaibas.

Trečias dalykas - šuns nago anatomija. Išstudijuokite ją! Lengviau apkirpti šviesius nagus, jie labiau skiriasi nuo rausvų jautrių nago dalių. Tamsius nagus reikėtų kirpti itin atsargiai - juose sunkiau atpažinti jautrią ir jau suragėjusią nago dalis.

Jei dar niekada nekirpote nagų savo augintiniui, pirmiausia leiskite tai padaryti veterinarui, o jūs pažiūrėkite, kaip tai daroma.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.