Šarpėjų kraujo turintys šunys Speigas ir Žukas ieško namų

Juočkį Žuką „SOS gyvūnai“ prieglaudoje paliko piktai nusiteikęs jo šeimininkas.

Speigui apie pustrečių metų. Tai labai meilus, draugiškas, tvarkingas šuo, puikiai tinkantis gyventi bute.<br>„SOS gyvūnai“ nuotr.
Speigui apie pustrečių metų. Tai labai meilus, draugiškas, tvarkingas šuo, puikiai tinkantis gyventi bute.<br>„SOS gyvūnai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2012, 7:00 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:16 PM

Juočkį Žuką „SOS gyvūnai“ prieglaudoje paliko piktai nusiteikęs jo šeimininkas.

Priežasčių, kodėl nebenori prižiūrėti savo šuns, jis taip ir nepasakė, tiesiog grūmodamas kumščiu paliko šunelį prieglaudoje. Belieka spėlioti: gal tai gražus, bet atsibodęs vaikų žaisliukas, gal dažnai savo augintinių priverčiančios atsisakyti emigracijos pasekmė.

Kiek paliūdėjęs bei praradęs viltį sulaukti grįžtančio šeimininko, Žukas papildė „SOS gyvūnai“ prieglaudos šunų gretas.

Žukui 2-3 metai. Tai tvirto, rimto charakterio šuo, tačiau kantriems, jo pasitikėjimą užkariaujantiems žmonėms - tai be galo mylinti ir atsidavęs augintinis.

Apie Speigą „Sos gyvūnai“ savanoriams pranešė netikėtas ankstyvas rytinis skambutis.

Neapsikentusi per naktį kaukiančio šuns apie jį pranešė buvusi „SOS gyvūnai“ prieglaudos kaimynė. Šaltą žiemos naktį, kai už lango spaudė 20 laipsnių šaltis, buvę šeimininkai savo augintinį tiesiog pririšo prie jau tuščios, senosios „SOS gyvūnai“ prieglaudos tvoros, net nepasidomėję, kad jau kuris laikas prieglauda persikėlusi į kitą miesto pusę, prie Minsko plento.

Vaizdas išvydus per naktį ant sniego paliktą sušalusį šunį sukrėtė net daug ką mačiusius savanorius: dėl pašalusių kojų šuo nebegalėjo stovėti, bandydamas pabėgti ir rasti šiltą užuovėją, gyvūnas iš streso buvo nusidraskęs visą save, bėgo kraujas. Kamuojamas didelių skausmų, jis pirmąją minutę, kaip padėką už suteiktą gyvenimą, atvykusiam jo pasiimti savanoriui nepamiršo pavizginti uodegytės ir lyžtelėti veido.

Speigui apie pustrečių metų. Tai labai meilus, draugiškas, tvarkingas šuo, puikiai tinkantis gyventi bute.

Yra tikimybė, kad buvo mušamas senųjų savo šeimininkų, nes kartais prisibijo staigesnių judesių ar svetimų žmonių. Speigas ganėtinai ramaus charakterio šuo, tad tinka žmonėms ieškantiems paklusnaus, ištikimo augintinio. Deja, Speigas nesutaria su katėmis.

Kaip žinia, Šarpėjų veislės šunys reikalauja specifinės priežiūros, tad Speigas ir Žukas bus dovanojami tik šeimininkams, prisiimantiems atsakomybę už jų pilnavertę priežiūrą. Šuneliai už tai tikrai jums atsidėkos dideliu atsidavimu ir meile.

Dėl Žuko, Speigo ar kitų „SOS gyvūnai“ globotinių prašome skambinti Nadeždai +370 683 39826 arba Algitai, +370 677 34002.

Visus „SOS gyvūnai“ prieglaudos globotinius galite rasti čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.