Keliautoja pataria: ką būtina įsidėti į atostogų lagaminą

Jei važiuoju į vėsesnius kraštus ir ketinu daug vaikščioti pėsčiomis, net nebūtinai po kalnus, įsimetu kalnų batus. Jei važiuoju ten, kur saulė taip kepina, kad net oda atšoka, būtinai pasiimu kokius nors sportinius atvirus sandalus – kaip alternatyvą kalnų batams. Bet kuriuo atveju kuprinėje turi atsirasti vietos bent vienai porai normalių patogių batų storesniu padu. Storesniu dėl to, kad daug vaikštant tas padas kojas saugo nuo pervargimo. Pabandykit 10 km nueit su kalnų batais ar tomis specialiomis basutėmis ir tokį patį atstumą su kokiais nors “inkariukais” plonu guminiu padu. Suprasite, apie ką aš kalbu.

Prieš atostogas svarbu apmąstyti lagamino turinį. V. Balkūno nuotr.
Prieš atostogas svarbu apmąstyti lagamino turinį. V. Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Keliautoja

Jul 24, 2012, 11:31 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:54 PM

Batai, manau, svarbiausias dalykas. Praktiškai kokiu nors ekstra atveju jų ir pakaktų. Kiti reikmenys – paprastesni, jų yra visose pasaulio šalyse, tad bus galima nusipirkti nuvažiavus. O va rasti gerus batus nėra taip jau lengva per pusvalandį.

Be visiems įprastų kitų skudurėlių (kažkiek vienetų lengvų marškinėlių, džemperių, apatinių ir pan.) mano kuprinėje visgi atsiranda vietos ir mergaitiškiems dalykėliams – pavyzdžiui, kokiai suknelei pasilepinimui. Sutikite, tai nėra būtina, bet koks kaifas po visos dienos „trekinimo“ kur nors gamtoje sugrįžti, nusiprausti, pasipuošti ir lėkti kur į miestą vakarienės. Tik aišku juokinga, kai žmonės pilnus lagaminus prisikrauna tik išeiginių drabužių nė nepagalvodami apie patogius laisvus sportinio tipo drabužius, su kuriais galėtų judėti. Po to ir sėdi tuose savo viešbučiuose kokteilį apsikabinę.

Aišku dar būtinai reikia apsauginių dalykų – akinių nuo saulės (kelionėje Azijoje 3 mėn. vaikščiojau be akinių ir pasimokiau - turiu šiokią tokią pasekmę), galvos apdangalo (geriausia skaros, nes ji universaliausia, paplūdimyje gali atstoti sijoną, einant į mečetę musulmonyne galima prisidengti ja pečius ar kepinant saulei užsirišt ant galvos), striukės nuo vėjo ir lietaus.

Šiaip kelionėje geriausia vilkėti natūralaus audinio drabužius, nes nieko nėra blogiau nei koks prišvinkęs poliesteris ant kojų.

Šalia drabužių mano kuprinėje visada yra buteliukas kremo ir koks nors purškalas ar tepalas nuo uodų. Jei telpa, dar įgrūdu ir guminius batukus maudymuisi – jei kartais jūroje būtų ežių. Dar žinoma vaistinėlė ir kokia gera knyga. Visokie kvepaliukai ir kremukai – čia jau „išpindėjimo“ lygio klausimas. Vienam užteks dantų šepetuko, kitas prisikraus losjonų, drėkiklių, minkštiklių ir t.t. Kadangi aš keliauju su kuprine ant pečių, nenoriu pakeliui keikti visų tų spalvotų buteliukų, kai vos atkelsiu kuprinę nuo žemės, todėl stengiuosi visko imti kuo mažiau. Kartais netgi prisiperku vaistinėje tyrimams skirtų mažų buteliukų ir ten susipilstau reikalingus kremukus, šampūniukus – ir vietos neužima, ir nesveria.

O ką į atostogų lagaminą pakuojate jūs? Pasidalinkite savo patarimais!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.