Maudymosi kostiumėliai – kas tinka tavo figūrai?

Atėjusi vasara siūlo vandens pramogas, o džiaugtis kartais tetrukdo nepatogumus keliantis maudymukas. Priaugę lašinukai ten, kur nereikia, ar nežinojimas, kaip pabrėžti savo figūros privalumus, tampa didele kliūtimi renkantis svarbų vasaros garderobo elementą. Žinant savo figūros tipo pliusus ir minusus, galima palengvinti varginančias paieškas ir nesukant galvos atsipūsti paplūdimyje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-25 08:35, atnaujinta 2018-03-17 21:15

„Kriaušės“ tipo figūra

Bene daugiausia moterų  yra „Kriaušės“ formos figūros. Ji pasižymi siaurais pečiais, nedidele krūtine, liaunu liemeniu ir plačiais klubais. Šiam figūros tipui puikiai tinka liemenėlė su krutinę pakeliančiais kaušeliais, raukinukais. Jie vizualiai padidina krutinės apimtį. Apatinė maudymuko dalis neturėtų būti šortų tipo, su raukinukais ar stambais aksesuarais. Jie vizualiai paplatina klubus ir šlaunis. „Kriaušytėm“ tinka skirtingų spalvų maudymukai, kurių apačia yra tamsesnė nei viršus. Taip pat tinka ir vientisi maudymukai, kurie akcentuoja pečius ir nugarą. Svarbiausia pabrėžti viršutinę dalį.

„Trikampio“ tipo figūra

Ji pasižymi plačiais pečiais ir siaurais klubais. Klubų apimtį optiškai padidinti gali kaspinėliai, raukinukai, šortai. Netinka apatinė maudymuko dalis su paaukštintu liemeniu. Tinka monokiniai (bikinio ir vientiso maudymuko hibridas). Jis suteikia daugiau apimties klubams. Taip pat tinka tankiniai (sudaro maudymosi kelnaitės ir prailginta viršutinė dalis, panaši į trikotažinę palaidinę) bei maudymukai be arba su smulkiomis petnešėlėmis. Svarbiausia pabrėžti klubus ir neplatinti pečių.

„Smėlio laikrodžio“ tipo figūra

Moterys, turinčios šią figūrą, pasižymi vienoda pečių ir klubų apimtimi, didele krūtine ir liaunu liemeniu. Turint didesnę krūtinę, derėtų rinktis pakietintą bikinio viršų. Netinka trikampiai kaušeliai (nepakankamai uždengia krūtinę) ir petnešėlės, susirišančios už kaklo (nemažina krutinės apimties). Turint mažesnę krūtinę tinka daugiau mažiau visos viršutinės dalys. Apatinė dalis gali būti bet kokia, tačiau turint stambesnį sudėjimą reikėtų vengti labai siaurų juostelių šonuose. Esant stambesnio sudėjimo reikėtų vengti ir smulkių raštų. Normalaus sudėjimo moterims su šiuo figūros tipu tinka monokini tipo maudymukai, stambesnėms – vientisi. Svarbiausia yra pabrėžti moteriškumą.

„Obuolio“ tipo figūra

Šios figūros bruožai – pečiai platesni už klubus, riebalų sankaupos ant pilvo, didelė krūtinė. Svarbu pabrėžti krūtinę didele iškirpte, ji nukreipia dėmesį nuo pečių. Jei ant pilvo kaupiasi riebaliukai, geriausiai tiks tamsių spalvų vientisas maudymukas, gali būti margintas gėlių ornamentais, vertikaliomis ar įstrižomis linijomis. Siekiant sumažinti krūtinę, tinka maudymosi kostiumėlis atvira nugara. Šiai figūrai netinka mažai kūną dengiantys bikiniai, bei smulkūs raštai. Tai išbalansuoja kūno pusiausvyrą. Svarbiausia yra subalansuoti figūrą.

„Pieštuko“ tipo figūra

„Pieštuko“ figūra pasižymi liaunu kūno sudėjimu, smulkiais klubais ir nedidele krūtine. Labiausiai tinka V formos iškirptė, kelnaitės, surišamos raišteliais ir monokiniai. Jie optiškai padidina moteriškas formas. Netinka kvadratinė iškirptė, šortai, bei paaukštintas liemuo. Krūtinę vizualiai padidinti gali maudymuko viršūs su pakietinimais, raukinukais. „Pieštuką“ patobulina gėlių raštai, taškai, horizontalios linijos. Tačiau vertikalios linijos ir abstrakčių formų maudymukai sukuria atvirkštinį efektą. Kūno trūkumus pabrėžia vientisi, vienspalviai maudymosi kostiumėliai. Vietoj jų derėtų rinktis monokinį. Svarbiausia yra sukurti moteriškas linijas.

Pagaliau suradus tinkamą maudymosi kostiumėlį reikia nepamiršti, jog jūros druska ir chloras blukina ir ardo elastinę maudymuko medžiagą. Po maudynių patartina iškart kruopščiai išskalbti maudymosi kostiumėlį, nes paprastas vanduo neišplauna chloro ir druskos! Pasinaudojus šiais patarimais kiekviena galės išryškint savo figūros privalumus ir ramia galva lepintis saulės spinduliais.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.