Vilniaus centre neįkriskite į atvirus šulinius

Nuskęsti arba susilaužyti koją gali ne tik poilsiaudamas, bet ir eidamas į darbą. Pavojai tyko lygioje vietoje. Štai pačiame Vilniaus centre, prie V. Kudirkos paminklo šįryt keli piliečiai mano akivaizdoje vos neįdribo į atvirą šulinį. Saulė į akis spigina, pro šalį dailios panelės eina – aišku, kad gali tos skylės grindinyje nepastebėti. Nei juostelių, nei įspėjimų!

Pačiame Vilniaus centre, prie V. Kudirkos paminklo šįryt keli žmonės vos neįdribo į atvirą šulinį. Lino nuotr.
Pačiame Vilniaus centre, prie V. Kudirkos paminklo šįryt keli žmonės vos neįdribo į atvirą šulinį. Lino nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Linas

Jul 27, 2012, 10:07 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:41 PM

Kažkokie veikėjai ten, matyt, tvarko vakarykščio potvynio aikštėje padarinius, bet ar nereikėtų pagalvoti apie pėsčiųjų saugumą? Bet kam tai rūpi – juo turite pasirūpinti patys. Įkrisite, patys būsite kalti - kažin ar kas nors atlygins gydymo išlaidas ir traumos žalą.

Matyt, mažai dar buvo Lietuvoje ieškinių prieš tokį aplaidumą – sumokėtų šimtą tūkstančių (ar daugiau) vienam kitam ieškovui, tada imtųsi priemonių. Būtų kaip Vakaruose – plauna grindis, iškart pastato lentelę „Atsargiai, slidu“. Jau nekalbant apie visokias duobes, atvirus šulinius ir tranšėjas. Ten net išrašytą po gydymo ligonį iki durų neįgaliojo vežimėlyje ridena. Neduok Dieve, nukris neišėjęs iš ligoninės – gali paduoti į teismą ir išlupti solidžią kompensaciją. Iki tokios tvarkos mums dar labai toli.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.