Pilietiška kaunietė padėjo surasti pavogtus žydų kapinių vartus

Lrytas.lt ketvirtadienį išspausdino straipsnį „Pavogė vartus“ apie tai, kad buvo pavogti Kaune, Radvilėnų gatvėje esantys žydų kapinių vartai.

Kauno religinės žydų bendruomenės vadovas M. Bairakas vagystę pastebėjo pirmadienio rytą, atvykęs į Radvilėnų plente esančias kapines pažiūrėti, kaip jos tvarkomos. M. Patašiaus nuotr.
Kauno religinės žydų bendruomenės vadovas M. Bairakas vagystę pastebėjo pirmadienio rytą, atvykęs į Radvilėnų plente esančias kapines pažiūrėti, kaip jos tvarkomos. M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Svaigedas Stoškus

Sep 7, 2012, 10:33 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:57 PM

Informuoju, kad vartus mūsų, Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Kauno teritorinio padalinio, darbuotojai surado gretimoje gatvėje, plovyklos teritorijoje, gavus pilietiškai nusiteikusios kaunietės skambutį.

Informavome policiją, savivaldybę ir Kauno žydų bendruomenę. Nors minėtų neveikiančių kapinių valdytojas yra būtent Kauno miesto savivaldybė, tačiau dėl savivaldybės neveiklumo bei ignoravimo patys savo iniciatyva ir lėšomis vartus laikinai pervežėme į saugią vietą. Artimiausiu metu pabandysime surasti rėmėjus, kurie geranoriškai vartus suremontuotų ir privirintų prie vyrių, kad ateityje vagystės nepasikartotų.

Svaigedas Stoškus yra Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Kauno teritorinio padalinio vedėjas

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.