Švedijos lietuvis: „Lrytas.lt mano gyvenime konkuruoja su žmona“

„Esu didžiulis lrytas.lt gerbėjas. Tiesa, kur kas prasčiau apie jus atsiliepia mano žmona, - nusijuokė į redakciją atvykęs Saulius Untanas, praėjusį mėnesį lrytas.lt puslapyje tinkle „Facebook“ laimėjęs naująjį „Ipad“. - Žmona pyksta, kad per daug laiko praleidžiu jūsų portale.“ 

Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Pečkaitytė

Sep 11, 2012, 3:51 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:13 PM

S. Untanas buvo vienas iš 50 tūkst. lrytas.lt „Facebook“ draugų, iš kurių praėjusį mėnesį burtų keliu rinkome naujojo „iPad“ laimėtoją.

Žinia apie laimėtą planšetinį kompiuterį S. Untaną pasiekė Švedijoje – čia buvęs vilnietis dirba baldžiumi. O jo žmona vietinėje kepyklėlėje kepa duoną, kurią pamėgusi ir šalies karališkoji šeima.

Nenutolti nuo Lietuvos padeda ir lrytas.lt

Nenutolti nuo Lietuvos S. Untanui padeda kasdienis įprotis iš lrytas.lt gauti porciją naujienų.

Nors emigrantą labiausiai domina užsienio įvykiai, pro akis nepraslysta lietuviškos naujienos, ypač traukia dabar vykstančios politinės batalijos.

Seimo rinkimuose būtinai balsuosiantis vyras tikina, kad Lietuvoje reikalai imsis keistis į gera, kai „tie, kur prie lovio, nustos vogti“.

„Aišku, Švedijoje irgi yra korupcijos. Tačiau jeigu ir yra, ji neišeina iš valdžios rato – tarkime, koks ministras išsinuomoja namą iš kito ministro. Bet ne taip, kaip mūsų šalyje, nueini pas kokį nors valdininkėlį, ir turi jau jam kažką duoti“, - lygina vyras.

Lietuvoje vis pasitinka vagys

Kai prieš aštuonerius metus palikęs Vilnių, kur dirbo reklamos versle, S. Untanas išvyko į Švediją, galvojo – trumpam, tik užsidirbti.

Tačiau jau po ketverių metų darbo Švedijoje lietuvis suprato – užsibus ten ilgam.

„Turiu pasiūlymų dirbti Vokietijoje, Prancūzijoje, Norvegijoje. Tačiau gyventi Švedijoje – labai gera ir patogu. Ten nėra jokio pavydo, o žmonės, visiškai nepriklausomai nuo užimamų pareigų, yra pasiruošę visuomet padėti vienas kitam.

S. Untanas nenori pasakyti, kad nepasiilgsta Lietuvos – čia reguliariai sugrįžta kas du tris mėnesius. Tačiau grįžti gyventi jau nebetraukia – juoba kad apsilankymus tėvynėje vis lydi nemalonūs įvykiai.

„Kai tik grįžtu, tai mašiną, tai butą apvagia. Jau nebesuskaičiuoju tų vagysčių. Švedijoje to neteko patirti“, - tikina  Stokholmo priemiestyje su žmona gyvenantis vyras.

Žavi švedų paprastumas

Švedijoje įsitvirtinusį lietuvį žavi vietos santykių ir gyvenimo būdo paprastumas bei nuoširdus dėmesys kiekvienam žmogui.

„Štai pirkdamas lėktuvo bilietą suklydau užrašyti savo pavardę, tai man be jokių problemų tą bilietą pakeitė. Lietuvoje sėdėtum ant šaligatvio ir verktum“, - lygino S. Untanas.

Lietuvis taip pat pastebi, kad net ir turtingiausi, aukščiausią padėtį Švedijos visuomenėje užimantys asmenys nesistengia to demonstruoti.

„Turtuoliai, turintys kišenėje milijonus, rengiasi neįtikėtinai paprastai – kartais vaikšto net suodini. O mano pažįstamas verslininkas – kompanijos „Apple“ atstovas Švedijoje, nors ir važinėja „Porsche“, namie net lygintuvo neturi, vaikšto nelygintais rūbais“, - juokiasi S. Untanas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.