Pinigų pritrūkęs draugas emigravo, o aš mečiau rūkyti

***

Labiausiai mesti rūkyti motyvavo suvokimas, kiek daug pinigų išleidžiu cigaretėms. 123rf. nuotr.
Labiausiai mesti rūkyti motyvavo suvokimas, kiek daug pinigų išleidžiu cigaretėms. 123rf. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygantas Maknys

Sep 21, 2012, 5:49 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:54 PM

Įsivaizduokime, kad skaičiuojame „universalia valiuta“ - alkoholiu: per dieną cigaretėms išleisti butelį „šnapso“, kurio net akyse nematei? Kai kam gal ir nedaug, bet pabandykite kasdien parnešti butelį degtinės ir tada pamatysite, ką jums apie tai pasakys žmona ir kiti šeimos nariai. O išleisti tuos pinigus cigaretėms - normalu?

Kai mečiau rūkyti, pirmą savaitę buvo nelengva. Mat jeigu namie galėjau ir taip beveik nerūkyti, tai praleidžiant visą dieną už vairo nerasdavau kuo užsiimti ir rankos vis ieškodavo cigarečių. Tačiau po savaitės problemos baigėsi ir atsirado pasitenkinimo jausmas, kad esu laisvas. Dabar esu laisvas ne tik nuo psichologinės priklausomybės, bet ir finansinė padėtis pasidarė gerokai lengvesnė: galiu sau leisti įsigyti „ir tą, ir aną“, nes iki algos pinigų visada užtenka. Beje, nesu labai taupus ir „nespaudžiu“ kiekvieno cento.

Įdomus palyginimas. Vienas mano pažįstamas parvažiavo iš Anglijos atostogų ir per pokalbį su manimi labai pabrėžė, kad išvažiavo vien dėl pinigų: Lietuvoje pinigų neužtekdavo, tekdavo gyventi „nuo algos iki algos“, o dabar - užtenka. Aš jam sakau: „O man irgi užtenka, irgi perku kokį noriu maistą, nes... mečiau rūkyti!

***

Šis tekstas dalyvauja konkurse „Kaip aš mečiau rūkyti“. Jeigu ir jūs atsikratėte šio žalingo įpročio, pasidalinkite savo istorija ir patarimais. Jūsų asmeninių istorijų ir patarimų laukiame iki spalio 14 d. Savo tekstus ir vaizdus siųskite adresu bendraukime@lrytas.lt arba įkelkite čia.

Trijų, redakcijos nuomone, labiausiai įkvepiančių istorijų autoriams padovanosime savaitgalio poilsį dviems gamtos apsuptyje esančiame viešbutyje „Belvilis“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.