Skautų vadovas metė rūkyti, kad būtų geras pavyzdys vaikams

***

Skautų vadovas turi būti pavyzdys vaikams. V. Balkūno asociatyvi nuotrauka.
Skautų vadovas turi būti pavyzdys vaikams. V. Balkūno asociatyvi nuotrauka.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Prunskus

Sep 24, 2012, 6:54 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:54 PM

Rūkiau keturis metus, bandžiau mesti ne kartą, bet praeidavo 4-5 dienos ir vėl turėdavau cigaretę dantyse. Bandžiau vienaip ir kitaip, bet pastangos buvo bergždžios.

Susiklostė taip, jog 2012 metų vasarą gavau pasiūlymą prisijungti prie skautų, tapti jaunųjų skautų vadovu ir padėti įkurti būrelį ir savo rajone. Nedvejodamas prisijungiau, nes seniai buvau susidomėjęs šia organizacija, bet prieš tai neturėjau galimybės.

Taigi pradėjau skautauti, dalyvavau stovyklose ir ši veikla mane stipriai įtraukė, man patinka stovyklų atmosfera, buvimas gamtoje ir žaidimai, dainos, laužo šokiai energingų ir išradingų vaikų apsuptyje.

Tada ir supratau, jog aš su rūkimu čia toliau būti negaliu, nes man viena patyrusi skautė, vadovė, dabar jau mano draugė Lina paaiškino: „Kaip tu gali vaikus mokyti, kad rūkimas blogai, jei pats negali būti be šito įpročio ir nebūna dienos, kai neturi cigaretės dantyse?“

Gerai pagalvojęs nusprendžiau, kad tai – tiesa, nes vadovas turi būti pavyzdys vaikams, o ne tas žmogus, kuris jiems rodytų blogą kelią. Tą dieną pasižadėjau Linai, jog rūkyti mesiu. Lina suformulavo tikslą: ,,Rugsėjo pirmoji!“ Turėjau mesti rūkyti iki tos dienos ir prisipažinsiu jog buvo visai nesunku, nes pirmąsias aštuonias nerūkimo dienas buvau skautų stovykloje. Kvailiojau, žaidžiau su vaikais, buvau geroje draugų ir vadovų kompanijoje ir net negalvojau apie rūkimą.

Nerūkau jau 2 mėnesius ir dabar nebesuprantu, kodėl buvau kvailas ir save nuodijau. Pats geriausias vaistas nuo rūkimo yra turėti veiklos ir būti gerų draugų kompanijoje.

***

Šis tekstas dalyvauja konkurse „Kaip aš mečiau rūkyti“. Jeigu ir jūs atsikratėte šio žalingo įpročio, pasidalinkite savo istorija ir patarimais. Jūsų asmeninių istorijų ir patarimų laukiame iki spalio 14 d. Savo tekstus ir vaizdus siųskite adresu bendraukime@lrytas.lt arba įkelkite čia.

Trijų, redakcijos nuomone, labiausiai įkvepiančių istorijų autoriams padovanosime savaitgalio poilsį dviems gamtos apsuptyje esančiame viešbutyje „Belvilis“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.