Automobilių vagys nusitaikė į nevažiuojančias griuvenas

Nors Kauno vairuotojai nuo vagių kasmet nukenčia vis mažiau, mieste vagiami ne tik apynaujai ar vidutinio amžiaus automobiliai, bet ir nebevažiuojančios griuvenos, kurias nusikaltėliai parduoda kaip metalo laužą.

Nebevažiuojančios griuvenos vagiamos, kad būtų parduotos kaip metalo laužas.<br>M. Patašiaus nuotr.
Nebevažiuojančios griuvenos vagiamos, kad būtų parduotos kaip metalo laužas.<br>M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas

2012-10-05 17:47, atnaujinta 2018-03-16 07:59

Pastaraisiais metais Kaune pavagiama po kelis šimtus automobilių, nors prieš dešimtmetį šis skaičius siekė tūkstantį ar net pusantro. Dažniausiai vagiami „Audi“ ir „Volkswagen“ modeliai, kuriuos šeimininkai nakčiai palieka miegamųjų rajonų kiemuose.

„Daugiausia automobilių pavagiama Dainavos, Kalniečių bei Eigulių mikrorajonuose. Ten daugiausia gyventojų, daugiausia laikoma ir automobilių“, - tikino Kauno apskrities VPK atstovas žiniasklaidai Kęstutis Kasciukevičius.

Nors didžiąją pavogtų automobilių dalį sudaro 10, 15 ar net 20 metų senumo mašinos, ilgapirščiai pasisavino net nevažiuojančias transporto priemones. Nenaudojamus automobilius vagys parduoda, kaip metalo laužą.

„Vagys dažniausiai taikosi į „Audi“ ir „Volkswagen“ modelius. Tokių mašinų Kaune yra daugiausia“, - sakė K. Kasciukevičius.

Pareigūno teigimu, norėdami apsaugoti savo automobilius, gyventojai turėtų skirti daugiau dėmesio papildomoms apsaugos priemonėms. Standartiškai apsaugotą automobilį vagys atrakina, prijungia specialų prietaisą, užveda variklį ir tiesiog nuvažiuoja.

„Labai svarbu ir tai, kad žmonės nebūtų abejingi daromiems nusikaltimams, atkreiptų dėmesį į įtarimą keliančius asmenis, praneštų apie juos pareigūnams“, - prašė K. Kasciukevičius.

Per aštuonis šių metų mėnesius Kauno apskrityje užregistruota 312 automobilių vagysčių, išaiškinta apie penktadalį

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.