SELGA007

Oct 9, 2012, 3:42 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:01 AM

Taip, dabar aš suprantu, kad tai juokinga, tačiau tada tai atrodė visai normalu. Pamažu tai virto įpročiu. Baigiau mokyklą, įstojau universitetą ir jau ten, rūkomajame, kartu su kitais grupiokais dalindavomės „šperomis“, naujienomis ir gandais.

Kai sužinojau, kad aš laukiuosi, mečiau rūkyti, tačiau kai baigiau maitinti savo vaikiuką, iškart griebiausi cigaretės. Galima sakyti, kad net nebuvau metusi. Cigaretė tiesiog užvaldė mane, ji viliojo, atrodė, kad kviečia ją paragauti. Juokinga, bet taip jaučiausi tada.

Paklauskite manęs, ar aš šiuo metu rūkau? Atsakymas būtų – NE ir net nenoriu, o cigaretės šauksmo net negirdžiu. Paklauskite, kaip man pavyko tai padaryti po 15 metų? Vyras buvo išvykęs, todėl tą vakarą leidau savo vaikui miegoti kartu su manimi. Nežinau kodėl, bet negalėjau užmigti.

Tiesiog gulėjau ir žiūrėjau į savo sūnų ir laikiau jo rankytę savo delne. Tą naktį aš supratau, kad noriu pamatyti visas jo svarbias gyvenimo akimirkas. Noriu jį lydėti į pirmą klasę, noriu stebėti, kaip vyras duoda patarimus einant į pirmą pasimatymą, noriu įteikti gėlių, kai jis gaus diplomą, noriu matyti kaip į jo rankas savo širdį atiduos mergina, kuri suteiks jam laimę ir džiaugsmą. Aš noriu auginti jo vaikučius, švęsti jų gimtadienius, būti kartu per šventes...

Aš supratau, kad aš noriu pasenti kartu su savo vyru. Aš supratau, kad aš noriu gyventi ir kad kad tas nekaltas kosulys tikrai negali man to suteikti.

Kai vyras grįžo namo, jis maloniai nustebo, kodėl aš nevarstau balkono durų. Pasakiau, kad nenoriu, ir tai buvo tiesa. Noras gyventi ir būti kartu su savo artimaisiais buvo kur kas didesnis nei cigarečių dūmų kvapas, kuris man tapo tiesiog šlykštus.

Koks rezultatas? Aš jaučiuosi laiminga, esu kupina jėgų, kvepiu skaniausiai kvepalais, o ne dūmų kvapu.  Aš jaučiuosi moterimi ir dėl to norėčiau padėkoti savo artimiesiems, nes tik jų dėka aš supratau, kas mano gyvenime yra svarbiau.

***

Šis tekstas dalyvauja konkurse „Kaip aš mečiau rūkyti“.

Trijų, redakcijos nuomone, labiausiai įkvepiančių istorijų autoriams padovanosime savaitgalio poilsį dviems gamtos apsuptyje esančiame viešbutyje „Belvilis“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.