Vilniaus rajone rinkimų stebėtojas rado suniokotą savo automobilį

Vilniaus rajone, Pagirių rinkimų apylinkėje, rinkimų stebėtoju dirbęs ir balsus perskaičiuoti paprašęs jaunuolis kitą rytą aptiko savo automobilį išdaužytais stiklais. Sąjungai TAIP atstovavęs Justinas Poškevičius daro prielaidą, kad tokiu būdu jis buvo įspėtas rinkimų komisijos narės, kurią esą papiktino prašymas perskaičiuoti balsus.

Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Pečkaitytė

Oct 19, 2012, 12:41 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:20 AM

Apie incidentą Pagirių rinkimų apylinkėje „Bendraukime“ pranešė J. Poškevičiaus broliu prisistatęs vartotojas „Cyberduck“. Pats J. Poškevičius labai nustebo, kad ši istorija pasiekė viešumą, ir sako darantis tik prielaidą, kad jam buvo atkeršyta.

„Visa istorija susijusi su tuo, kad man kilo įtarimų, jog Lenkų rinkimų akcijos naudai buvo priskirta daugiau balsų. Todėl aš paprašiau perskaičiuoti balsus. Paaiškėjo, kad Lenkų rinkimų akcija gavo 407 balsus, pažeidimo nebuvo. Tačiau komisijos narė, kuri turėjo perskaičiuoti, buvo labai nepatenkinta“, - sekmadienio įvykius prisiminė J. Poškevičius.

Kitą rytą jis rado savo automobilį „Mitsubishi Colt“ išdaužtais langais. Iš automobilio nebuvo niekas pavogta.  

Vilniaus rajono policijos komisariate pradėtas tyrimas

Kaip lrytas.lt sakė Vilniaus rajono policijos komisariato vadovas Josifas Kuzmickij, spalio 15 d., pirmadienį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl išdaužto „Mitsubishi Colt“ stiklo, pagal straipsnį dėl turto sunaikinimo. Daugiau detalių jis nepateikė.

Apie incidentą žinių neturi ir Sąjunga TAIP, kuri stebėti rinkimų delegavo J. Poškevičių.

Vilniaus-Trakų rinkimų apygardos komisija žada atsistatydinti?

Vilniaus-Trakų rinkimų apygardos, kuriai priklauso Pagirių apylinkė, komisijos vadovė Janina Girucka sakė, kad rinkimų dieną visa komisija jautė „milžinišką spaudimą iš kai kurių jaunų stebėtojų, kurie nežinodami įstatymų viskuo skundėsi ir reiškė pretenzijas, trukdė komisijos darbui“.

„Jie buvo taip susireikšminę, parašė protestą, kurį persiunčiau VRK. Nežinau, mes čia visi tuoj atsistatydinsim“, - emocingai kalbėjo J. Girucka, pridūrusi, kad konkrečiai iš Pagirių apylinkės nusiskundimų dėl pažeidimų negavo.

Z. Vaigauskas nėra informuotas apie incidentą

Lrytas.lt susisiekus su Vyriausios rinkimų komisijos vadovu Zenonu Vaigausku, šis sakė, kad nėra informuotas apie incidentą Pagirių seniūnijoje. Tiesa, Z. Vaigauskas atkreipė dėmesį, kad kalbama apie „Vilniaus-Trakų rinkimų apygardą, kuri mums kelia problemų“.

Z. Vaigauskas taip pat teigė, kad partijos tiesiogiai šioje rinkimų apylinkėje buvo delegavusios tris stebėtojus - du iš Tėvynės sąjungos-Krikščionių demokratų ir vieną iš Sąjungos TAIP. Tiesa, VRK vadovas sakė, kad apylinkėje galėjo būti ir stebėtojų iš Vilniaus-Trakų apygardos, kurių yra apie šimtas.   

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.