Kūrybinė vaikų stovykla „Lietuvos Atgaja“ renka vadovų – savanorių komandą!

Dvidešimtus metus skaičiuojanti kūrybinė teatrinė vaikų ir jaunimo stovykla „Lietuvos Atgaja“ renka naują vadovų – savanorių komandą. Kasmet per 100 savanorių paruošianti stovykla šiemet ir vėl studentus kviečia į „Lietuvos Atgajos“ pristatymus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2013, 5:01 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:38 AM

„Pristatymuose trumpai supažindiname norinčius savanoriauti studentus su tuo, kas apskritai yra toji „Lietuvos Atgaja“. O tai neįprasta ir kitokia vaikų ir jaunimo stovykla – čia dešimt dienų vadovai kartu su vaikais užsiima kūryba, teatru, kartu gyvena ir mokosi vieni iš kitų. Sunku būtų rasti jau savanoriavusį vadovą, kuris nenorėtų grįžti ir neragintų kitų prisijungti“, - sako Aušra Lasauskaitė, viena stovyklos steigėjų.

Pasak A. Lasauskaitės, pagrindinis reikalaujamas stovyklos vadovo – savanorio bruožas – motyvacija ir noras dirbti su vaikais. Nepaisant to, kad iš vadovo – savanorio nėra reikalaujami ypatingi kūrybiniai gebėjimai ar didelė darbo su vaikais patirtis, tapti „Lietuvos Atgajos“ vadovų komandos nariu nėra taip paprasta: reikia dalyvauti stovyklos pristatyme, atrankoje, vėliau – dviejuose trijų dienų trukmės seminaruose, kur būsimieji vadovai parengiami darbui su vaikais.

„Sunku žodžiais nupasakoti, kas yra Atgaja. Pati čia ne vienerius metus ir stovyklavau, ir dirbau kaip vadovė – savanorė. Tos dešimt dienų su vaikais – tai tarsi pabėgimas į kitą, laisvą ir kūrybišką pasaulį. Per stovyklą pasimiršta viskas, kas yra už jos ribų, užburia laisvė saviraiškai ir neįtikėtinas per trumpą laiką užsimezgantis ryšys ir tarp vaikų bei vadovų, ir pačioje vadovų komandoje“, - sako Justė Karpavičiūtė, stovyklos „Lietuvos Atgaja“ vadovė – savanorė.

Šiemet „Lietuvos Atgajos“ pristatymai bus rengiami ir Kaune, ir Vilniuje.

Pristatymai Vilniuje (Antakalnio atvirame jaunimo centre, Antakalnio 84A, žalias medinis namas spalvotomis langinėmis):

Kovo 5 d. 19 val.

Kovo 12 d. 19 val.

Kovo 16 d. 14 val.

Kovo 18 d. 18 val.

Kovo 26 d. 18 val.   Pristatymai Kaune (VDU, K. Donelaičio g. 52):

Kovo 5 d. 18 val. (613 aud.)

Kovo 13 d. 18 val.(508 aud.)

Kovo 16 d. 14 val. (404 aud.)

Kovo 27 d. 18 val. (508 aud.)

Balandžio 2 d. 18 val. (613 aud)

Daugiau informacijos apie stovyklą galite rasti adresu www.latgaja.lt.

Jei nei viena iš nurodytų pristatymo datų nėra tinkama, rašykite laišką adresu jaunimas.vaikams@gmail.com ir rasime kitą laiką papasakoti apie stovyklą!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.