Šv. Patriko dienos paraduose Airijoje žygiavo ir lietuviai

Sekmadienį visa Airija buvo dar žalesnė. Žaliai nusidažius ne tik gamta, bet ir daugelis gyventojų. Airijoje buvo švenčiama Airijos globėjo šv. Patriko diena. Tai viena smagiausių ir spalvingiausių švenčių Airijoje. Visuose miestuose ir miesteliuose šurmuliavo šventiniai paradai. Didžiausias ir įspūdingiausias jų vyko Dubline, tačiau ir kiti miestai stengėsi neatsilikti. Tarp paradų dalyvių buvo galima sutikti nemažai lietuvių.

Tarp šv. Patriko dienos paradų dalyvių buvo galima sutikti nemažai lietuvių.<br>E. Pastarnokienės nuotr.
Tarp šv. Patriko dienos paradų dalyvių buvo galima sutikti nemažai lietuvių.<br>E. Pastarnokienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Pastarnokienė

Mar 18, 2013, 10:47 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 7:32 PM

Monagano lietuvių bendruomenė įkurta prieš šešerius metus ir nuo įsikūrimo pradžios aktyviai dalyvauja paraduose. Ir šiais metais bendruomenės nariai, lietuviškos sekmadieninės mokyklėlės mokiniai aktyviai dalyvavo šventėje.

Nors nuo ryto apniukęs dangus daugiau žadėjo lietų nei gražų saulėtą orą, tai neišgąsdino susiruošusiųjų į paradą. Visi susirinko kupini geros šventinės nuotaikos, kuri išsklaidė niūrius debesis ir parado metu net ir saulė išlindo iš už debesies žvilgtelėti į žygiuojančiuosius.

Gatvėse susirinkę žiūrovai šiltai sutiko praeinančią lietuvių koloną, visus sveikino ir Monagano miesto meras. Jis savo kalboje pasidžiaugė, kad Patriko dienos paradas Monagane iš tiesų tampa tarptautine švente, ir smagu kiekvienais metais parade matyti ne tik airiškas vėliavas, bet ir lietuviškas.

Smagu buvo, kad šiais metais prie mūsų prisijungė ne tik lietuviai, gyvenatys Monagano mieste ir apylinkėse, bet atvyko lietuviai, gyvenantys šiaurinėje Airijoje. Skirstydamiesi į namus jau mintimis dėliojome kitų metų paradą.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.