Šalia terorizmu įtariamų čečėnų gyvenanti lietuvė: „Negaliu patikėti, kad tai vyksta Bostone“ (video)

Bostono dramą išgyvena ir emigrantai iš Lietuvos. Elena įsikūrusi visai šalia tos gatvės, kurioje gyveno terorizmu įtariami broliai čečėnai Carnajevai. Mergina pasakojo, kad šiandiena gyvenimas toje Bostono dalyje sustingo. Amerikiečiai laukia tragiškos istorijos atomazgos.

Lietuvė Elena gyvena šalia tos vietos, kurioje gali slapstytis vienas iš teroristų.<br>„Youtube“ nuotr.
Lietuvė Elena gyvena šalia tos vietos, kurioje gali slapstytis vienas iš teroristų.<br>„Youtube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Apr 20, 2013, 2:30 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:54 PM

„Gatvėje pamačiau, kad policijos automobilis pravažiavo kita eismo puse. Paskui per televiziją pranešė, kad evakuojami visi tos gatvės gyventojai, nes ieškomas jaunesnysis brolis“, - rodydama į gatvę, kurioje buriuojasi dešimtys reporterių, kalbėjo Elena.  Taip ji norėjo pabrėžti, kad vietos gyventojams policijos operacija buvo labai netikėta.

Lietuvė įsikūrusi toje Bostono vietoje, kurioje penktadienį dirba labai gausios policijos pareigūnų pajėgos. Jie ieško pavojingo nusikaltėlio.

„Negaliu patikėti, kad Bostone, tokiame ramiame Amerikos mieste, gali vykti tokie dalykai“, - portale „Youtube“ patalpintame vaizdo įraše kalbėjo lietuvė Elena.

Penktadienį buvo nukautas vienas iš jaunų čečėnų, kurie surengė kruviną teroro išpuolį per Bostono maratoną - 26 metų Tamerlanas Carnajevas. Jo brolio 19 metų Džocharo A. Carnajevo ieško gausios policijos pajėgos. Medžioklę tiesiogiai transliuoja Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) žiniasklaida. Įtampa auga.

Lietuvė Elena pasakojo, kad toje Bostono dalyje neveikia viešasis transportas, neteikiamos taksi paslaugos. Net maisto prekių parduotuvės nedirba.

Taip pasielgta todėl, kad vienas iš įtariamųjų vis dar laisvėje. Pareigūnai įtaria, kad jis gali turėti ginklą ar net sprogmenų. Vaikinas gali kelti pavojų aplinkiniams.

„Matėme daug interviu. Kalbėjosi su jaunais vaikinais, kurie pažinojo jaunesnįjį brolį. Visi jį apibūdino kaip draugišką, gerą žmogų, šaunų vaikiną. Niekas negalėjo patikėti, kad jis galėjo taip pasielgti“, - pasakojo lietuvė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.