„Facebook“ sukčiai pelnosi gąsdindami D. Grybauskaitės žūtimi aviakatastrofoje

Noriu informuoti apie visas ribas peržengiančius „Facebook“ sukčius. Principas yra toks: apsišaukėliai „Facebook“ puslapiuose skelbia įvairias neva esančias naujienas, tokias kaip: mirė Lietuvos prezidentė ar avarijoje žuvo Mikutavičius ir t.t. Taip yra bandoma užkabinti „Facebook“ vartotoją, kuris paspaudęs nuorodą yra nuvedamas į tam tikrą html puslapį.

Sukčiai socialiniame tinkle šiurpina lankytojus žinia apie D. Grybauskaitės žūtį.<br>J. Stacevičius
Sukčiai socialiniame tinkle šiurpina lankytojus žinia apie D. Grybauskaitės žūtį.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Julius Bieliauskas

2013-04-29 11:29, atnaujinta 2018-03-07 13:52

Norint pamatyti kažkokią siūlomą naujieną kaip, pavyzdžiui, „Mirė Dalia Grybauskaitė“, neva reikia patvirtinti, jog esi žmogus. Kiekvieną kartą paspaudus patvirtinimo skaičiukus, žmogus automatiškai tampa įvairių puslapių fanu to net nežinodamas  ir dažniausiai jokių naujienų jis nepamato. 

Tuo įvairūs apsišaukėliai naudojasi ir užsidirba pinigus. Man pačiam yra tekę susidurti su tokiais tipais, kadangi aš turiu savo įmonės „Facebook“ puslapį. Dažniausiai jie rašinėja įvairioms bendrovėms siūlydami aukščiau minėtas paslaugas. Neseniai sulaukiau štai tokios žinutės: „Laba diena, norėtumėm pasiūlyti jums savo paslaugas. Teikiame „Facebook“ paslaugas, galime į jūsų fanų puslapį prikviesti žmonių. 1000 žmonių kaina 40 - litų. Jeigu sudomino, rašykite mums, aptarsime sąlygas, visi žmonės lietuviai, visi realūs ir aktyvūs, jeigu norite reklamuoti savo produktus, paslaugas, tai kaip tik jums“. Pasirašo Kristina Nevidomskytė.

***

Lrytas.lt primena, kad neseniai panašiu būdu buvo bandoma pasipelnyti iš Vytauto Šapranausko mirties. Socialiniuose tinkluose vartotojai intriguojami neegzistuojančiomis naujienomis ir šokiruojančiais vaizdais, kuriuos spustelėję jie tampa įvairių puslapių gerbėjais.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.