Didžiosios Britanijos ir Norvegijos lietuviai negalėjo balsuoti už A. Pojavį

Jungtinės Karalystės gyventojai „Eurovizijos“ dainų konkurse negalėjo balsuoti už Lietuvos atstovą Andrių Pojavį. Lietuviai emigrantai tikina, kad savo balso negalėjo atiduoti nei skambindami mobiliaisiais telefonais, nei siųsdami SMS žinutes. Tokios problemos kilo Anglijoje, Airijoje, Norvegijoje.

Jungtinėje Karalystėje gyvenantys lietuviai sako, kad balsuoti už A. Pojavį negalėjo dėl mobiliojo ryšio sutrikimų.<br>AP nuotr.
Jungtinėje Karalystėje gyvenantys lietuviai sako, kad balsuoti už A. Pojavį negalėjo dėl mobiliojo ryšio sutrikimų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

2013-05-19 12:34, atnaujinta 2018-03-06 13:28

„Eurovizijos“ gerbėjus nustebino tai, kad Didžioji Britanija šiemet Lietuvos atstovui A. Pojaviui neskyrė nė vieno balo. Ankstesniuose konkursuose būdavo atvirkščiai – emigrantai lietuviai savo tautiečius dainininkus riebiai apdovanodavo. Pavyzdžiui, 2006 metais, kai Lietuvai atstovavo grupė „LT United“, Didžioji Britanija skyrė maksimalų balų skaičių. Tada lietuviai surinko 162 taškus.

Kas nutiko šiemet? Kodėl A. Pojavis nesulaukė kitose valstybėse gyvenančių tautiečių palaikymo?  Jungtinėje Karalystėje gyvenantys lietuviai sako, kad negalėjo balsuoti dėl mobiliojo ryšio sutrikimų.

Balso nepavyko atiduoti net iš 36 karto

„Iš angliško mobiliojo telefono numerio balsuoti tiesiog nėjo“, - rašė Keimbridžo grafystėje gyvenanti skaitytoja Lilija Povedaiko. 

„Eurovizijos“ dainų konkursą moteris stebėjo su 11 savo draugų. Nė vienam jų nepavyko atiduoti balsą už A. Pojavį. „Aš bandžiau 36 kartus, bet nepavyko nė karto“, - rašė Lilija.

Tokių istorijų ji girdėjo ir iš draugų, gyvenančių kitose Anglijos vietose. „Kai kuriems pavykdavo priskambinti iš 30-40 karto. Man nepavyko“, - pasakojo moteris. 

Ji tikino, kad už lietuvį buvo galima balsuoti skambinant laidiniu telefonu.

Tos pačios problemos ir Norvegijoje, ir Airijoje

Apie tas pačias problemas emigrantai kalbėjo ir socialiniame tinkle „Facebook“. Kai kurie net pagalvojo, kad balsavimas mobiliaisiais telefonais yra draudžiamas konkurso organizatorių.

Skaitytojai tikino, kad nėjo siųsti SMS žinučių - jos grįždavo.

Jungtinės Karalystės gyventojai pasakojo, kad kai kuriems paskambinti pavykdavo, tačiau tai neužfiksuota sąskaitose už mobiliojo ryšio paslaugas. Ar jų balsas buvo priimtas - neaišku.

Norvegijoje gyvenantys lietuviai tikino, kad skambinti nėjo ir iš tos šalies. SMS žinutes, kurios patvirtina, kad balsas yra priimtas, Norvegijos lietuviai gavo tik sekadienio popietę. Kiti - negavo išvis.

Apie mobiliojo ryšio sutrikimus pranešė ir Airijoje gyvenantys lietuviai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.