Laidų vedėjui E. Žičkui geriausios atostogos – už Atlanto

Vasara – atostogų metas. Ilsisi mokiniai, valstybės tarnautojai, ilsisi ir žinomi televizijos žmonės. Žurnalistas bei TV laidų vedėjas Edvardas Žičkus – ne išimtis.

V. Balkūno nuotr.
V. Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Greta Kondrataitė

Jul 7, 2013, 1:20 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 8:46 PM

„Bendraukime“ jis pasakojo, kad vasara televizorių ekranuose nuolat šmėžuojantiems personažams – tikro poilsio metas. Laidos „Gyvenimas yra gražus” vedėjas su šeima jau ilsėjosi Portugalijoje, planuoja su draugais lėkti į Turkiją. Jei galėtų ir į Ameriką nuvažiuotų – ten jam atostogos - mieliausios.

- Kuo šiuo metu užsiimate?

- Atostogauju. Keliauju su šeima, rengiu piknikus su draugais, skaitau knygas ir rezgu planus likusiai vasarai. Tuo pačiu su komanda jau imamės dėlioti rudenį laukiančių darbų.

- Ar vasara jums – kaip ir daugumai – darbų metas?

- Vasara televizijos žmonėms – ramybės metas, tuomet televizijos rodo populiariausių laidų kartojimus, padaugėja užsienio produkcijos, tad lietuviškų laidų kūrėjams ateina metas poilsiui.

- Kokia šalis yra jūsų mėgstamiausia kelionėms? Ar kiekvieną kartą renkatės vis kitą?

- Nemėgstu ilgai planuoti ar rinktis. Esu gana spontaniškas žmogus, trokštantis naujovių, bet tuo pačiu nevengiantis išbandytų ir patikimų maršrutų. Šiemet kone per tris dienas suplanavau sau ir šeimai kelionę į Portugaliją ir ji buvo puiki.

Po kelių savaičių su geriausiais draugais lekiame į Turkiją, o iki tol renkuosi ramų poilsį lietuviškame kaime. Taigi, mano atostogos ir jų maršrutai priklauso nuo daugybės aplinkybių – kelionei galimo skirti laiko, artimųjų atostogų, žinoma, finansinių galimybių ir t. t.

Esu Amerikos gerbėjas ir esant progai, visuomet renkuosi atostogas už Atlanto.

- Ar jus kvietė dirbti kiti kanalai?

- Manau, kad tokių pasiūlymų sulaukia visi laidų kūrėjai. Asmeniškai aš esu sėslus vyriokas, vertinantis ištikimybę ir lojalumą, todėl labai džiaugiuosi jau penkmetį besitęsiančiu bendradarbiavimu su populiariausia televizija Lietuvoje – TV3.

- Kokie jūsų manymu yra jūsų privalumai ir minusai?

- Visada pabrėžiu, kad pirmiausia esu žurnalistas, tapti vedėju niekada netroškau, bet šiandien, tai – neatsiejama mano darbo dalis. Žiūrovas labiau pasitiki žurnalistu, prakalbinusiu pasaulines įžymybes, rengiančiu atvirus interviu su mūsų įžymybėmis, atliekančiu žurnalistinius tyrimus ir visa tai rodančiu savo pasakojimuose, nei tiesiog gražiu samdytu vedėju, skaitančiu jam iš anksto parašytą tekstą, bet dažnai neįsigilinančiu ir neįsijaučiančiu į tai, apie ką pasakoja žiūrovams.

Per beveik 15 darbo metų žiniasklaidoje išmėginau labai platų spektrą darbų – nuo operatoriaus, montuotojo, iki sporto žurnalisto; nuo žinių korespondento iki naujienų laidos vedėjo. Galiausiai, domiuosi gyvenimo būdo temomis.

Man patinka, kai galiu diskutuoti su operatoriais dėl kadruočių, o su montažo režisieriumi dėl vaizdų sekos. Žodžiu, įgyta patirtis dabar suteikia galimybę į tai, ką darau, pažvelgti pro įvairias prizmes.

- Kaip jus dažniausia apibūdina jūsų kolegos, draugai?

- O! To derėtų paklausti jų. Tačiau dažniausiai girdžiu kaltinimus (tikiuosi, gerąja prasme), kad esu darboholikas, bet vienodai reiklus savo komandai ir sau pačiam. Sau gal net labiau.

- Kokių 6 dalykų nekeistumėte savo karjeroje?

- Išvardinsiu. 1. Komandos, kurią įkūręs prodiuserinę kompanija, subūriau per penkerius metus. 2. Sprendimo priimti TV3 pasiūlymą įsilieti į didžiulę ir labai šaunią šio kanalo „šeimą“. 3. Nors tik mėnesį vedžiau žinias, tačiau tiesioginio eterio adrenalinas – šauni patirtis. 4. Neišbraukčiau metų, kuomet dirbau LRT sporto korespondentu, juk tai buvo laikai, kai mano rengtas apžvalgas kiekvieną sekmadienį rodydavo kultinė laida „Krepšinio pasaulyje“. 5. Ir žinoma, niekada nekeisčiau sprendimo iš man puikiai pažįstamų naujienų pereiti į visiškai naują – gyvenimo būdo žurnalistikos sritį.

- Ar mėgstate skaityti knygas?

- Labai. Dievinu biografines ir autobiografines knygas, profesinę literatūrą. Joks moderniausias planšetinis kompiuteris niekada nepakeis knygos. Į kiekvieną kelionę įsimetu bent po porą ir kaifuoju, kai vos įlipęs į lėktuvą atverčiu pirmąjį puslapį.

- Ar pačiam dažnai tenka būti televizoriaus žiūrovu?

- Grįžęs namo, įsijungiu TV vardan fono, jei kas užkabina, tuomet pažiūriu. Žinoma, kad su smalsumu stebiu kolegų laidas, bet tik tas, kurios patinka. Esu prieš visokį purvą, kuriuo pastaraisiais metais perpildytas eteris.

Tačiau su malonumu seku žinias, pažiūriu Audrės Kudabienės vedamą laidą. Anksčiau labai mėgau Edmundo Jakilaičio laidas, „X faktorių“.

- Ko palinkėtumėte skaitytojams?

- Gražios, šiltos ir nuotykių kupinos vasaros. Dar – kuo daugiau šypsotis, juk tai nieko nekainuoja, o taip veiksminga!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.