Džiovinimas. Rozmarinas, mėtos, mairūnas, šalavijas, raudonėlis, čiobrelis, lauro lapai – šias prieskonines žoles geriausia džiovinti. Suriškite jų kotus ir pakabinkite saulėtoje vietoje lapais žemyn, kad visi aromatiniai aliejai susikauptų lapuose. Žolelės turėtų visiškai išdžiūti per 3-5 dienas. Vėliau nuskabykite jų lapelius, sudėkite į sausą hermetišką indą arba drobinį maišelį.
Šaldymas. Petražolės, krapai, laiškinis česnakas, bazilikas – juos drąsiai šaldykite šaldiklyje. Susmulkinkite ir sudėkite šaldyti į orui nepralaidų indą. Taip pat galima šaldyti ledo formelėse: susmulkintas žoleles užpilkite vandeniu ir užšaldykite. Tą patį galite padaryti su aliejumi – susmulkintas žoleles sumaišyti su trupučiu aliejaus – bus puikus ir greitas būdas žiemą paskaninti kepinius ir sriubas.
Vartojimas dabar. Žoleles, kurias planuojate vartoti dabar, laikykite šaldytuve, arba pamerkite į vandenį. Jį keiskite kas kelias dienas, taip pat pakirpkite kotus. Žolelės skleis kvapą namuose ir gražiai, vasariškai atrodys jūsų virtuvėje.
Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.