Prieskoninės žolelės: ką džiovinti, o ką šaldyti?

Rugpjūčio pradžia – tinkamiausias metas pasiruošti prieskoninių žolelių žiemai. Ką šaldyti, o ką džiovinti? O ar žinote, kad prieskonines žoleles galite užšaldyti aliejaus kubeliais ar paversti pasta? Pasirinkite sau labiausiai priimtiną būdą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 5, 2013, 5:31 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:40 AM

Džiovinimas. Rozmarinas, mėtos, mairūnas, šalavijas, raudonėlis, čiobrelis, lauro lapai – šias prieskonines žoles geriausia džiovinti. Suriškite jų kotus ir pakabinkite saulėtoje vietoje lapais žemyn, kad visi aromatiniai aliejai susikauptų lapuose. Žolelės turėtų visiškai išdžiūti per 3-5 dienas. Vėliau nuskabykite jų lapelius, sudėkite į sausą hermetišką indą arba drobinį maišelį.

Šaldymas. Petražolės, krapai, laiškinis česnakas, bazilikas – juos drąsiai šaldykite šaldiklyje. Susmulkinkite ir sudėkite šaldyti į orui nepralaidų indą. Taip pat galima šaldyti ledo formelėse: susmulkintas žoleles užpilkite vandeniu ir užšaldykite. Tą patį galite padaryti su aliejumi – susmulkintas žoleles sumaišyti su trupučiu aliejaus – bus puikus ir greitas būdas žiemą paskaninti kepinius ir sriubas.

Vartojimas dabar. Žoleles, kurias planuojate vartoti dabar, laikykite šaldytuve, arba pamerkite į vandenį. Jį keiskite kas kelias dienas, taip pat pakirpkite kotus. Žolelės skleis kvapą namuose ir gražiai, vasariškai atrodys jūsų virtuvėje.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.