„Angelas vienai dienai” įgyvendina vaikų svajones ir keičia jų gyvenimus

Visuomeninė organizacija „Gelbėkite vaikus“ šiemet pirmą kartą įgyvendino „Lyoness Child and Family Europe” projektą „Angelas vienai dienai“. Dienos centro auklėtiniai išgyveno naudingų pamokų ir įspūdžių kupiną dieną, kurie, kaip tikisi vaikus globoję angelai, nušvies jų gyvenimus šviesiausiomis spalvomis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 13, 2013, 3:29 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:30 PM

Vilniaus Fabijoniškių ir Lazdynų mikrorajonų vaikus iš socialiai pažeidžiamų šeimų vienijantis dienos centras „Duok ranką“, kartu su pirkimo bendruomenę apjungiančia tarptautine kompanija „Lyoness”, centro auklėtiniams padovanojo nepamirštamą dienos išvyką į laikinąją sostinę.

„Gelbėkit vaikus“ organizacijoje dirbu jau ne pirmus metus. Kiekvieną dieną ieškau būdų, kurie padėtų vaikams sveikai ir saugiai augti, pažinti ir suprasti save, žmones, pasaulį. Šalia esančių žmonių, kurie noriai dalinasi yra ištiesų nemažai. Tačiau ši diena buvo kitokia. Visos kelionės metu mačiau kaip entuziastingai degė vaikų akys ir kaip godžiai jie sugeria dalinamą gėrį ir žinias, kurias ateityje dalinsis su kitais”, - įspūdžiais dalinasi Lina Gedmintienė, VO „Gelbėkit vaikus“ dienos centro „Duok ranką” vadovė.

Trylika 6-17 metų vaikų ir paauglių pirmą kartą keliavo traukiniu, aplankė Kauno zoologijos sodo gyventojus, o projekte dalyvaujančioje „Lyoness” bendruomenės narės Rolandos Markevičiūtės odontologijos klinikoje vaikams buvo pagydyti dantys. Kai kurie iš auklėtinių pas odontologą lankėsi pirmą kartą gyvenime. Vaikai išmoko ne tik taisyklingai prižiūrėti burną ir dantis, odontologai įteikė vaikams atminimo dovanėles - dantų pastą ir dantų šepetėlius.

Na, o dienos pabaigoje jų laukė praktiniai užsiėmimai, kaip geriau įsiminti informaciją ir palengvinti mokymąsi.

Pagrindinis projekto „Angelas vienai dienai“ siekis — užtikrinti vaikų gerovę, kurią padės sukurti UAB „Lyoness Lietuva“ biuro darbuotojų, „Lyoness” pirkimo bendruomenės narių, lojalumo partnerių bendradarbiavimo ir pagalbos tinklas. Šis bendradarbiavimo ir pagalbos tinklas skatina „Lyoness” bendruomenės narių dialogą per glaudų tarpusavio bendradarbiavimą ir pagalbos suteikimą socialiai pažeidžiamai visuomenės grupei – vaikams.

„Šiuo projektu siekiame plėtoti įmonių socialinę atsakomybę Lietuvoje ir savo narių pavyzdžiu skatinti įmones padėti socialiai pažeidžiamoms grupėms, ir ypač vaikams. Visas dienos išlaidas asmeninėmis lėšomis susijusias su šiuo projektu savanoriškai padengė „Lyoness” bendruomenės nariai ir Lyoness lojalumo partneriai”, - sako UAB „Lyoness Lietuva“ vadovas Paulius Kibiša. Tai pirmasis, tačiau tikrai ne paskutinis toks projektas Lietuvoje. „Angelo vienai dienai“ modelis ateityje bus pritaikytas visose šalyse, kuriose veikia tarptautinė bendrovė „Lyoness”.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.