Vaikai neranda kelio iš juodojo labirinto

Rugpjūčio 21 d., visai prieš pat naujuosius mokslo metus, dalis Lietuvos vaikų šauksis visuomenės pagalbos. Vilniaus centre, V.Kudirkos aikštėje, mažieji prašys politikų, valdininkų ir visų praeivių leisti jiems mokytis paprastoje mokykloje.

Mažieji prašys politikų, valdininkų ir visų praeivių leisti jiems mokytis paprastoje mokykloje.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Mažieji prašys politikų, valdininkų ir visų praeivių leisti jiems mokytis paprastoje mokykloje.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 19, 2013, 12:20 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:10 PM

Šiuo metu tie vaikai yra pakliuvę į juodą labirintą, iš kurio vieni jie niekaip negali ištrūkti. Šiems vaikams negali padėti tėvai, o atsakingos institucijos vis trypčioja prie įėjimo į labirintą ir nesiryžta žengti vidun.

Visaverčio išsilavinimo Lietuvoje negalintiems gauti vaikams siekiančio padėti Nacionalinio socialinės integracijos instituto direktorė Neringa Jurčiukonytė teigė, kad susidariusią situaciją reikia keisti nedelsiant, nes kiekvienais metais dešimtys mažųjų yra paliekami likimo valiai.

„Siekiame atkreipti visuomenės dėmesį, nes dabar iš dešimčių vaikų atimama galimybė mokytis paprastose mokyklose. Juk visi suvokiame, kad be vidurinio išsilavinimo mūsų visuomenėje neįmanoma susikurti visaverčio gyvenimo pamatų. Galime kiekvienas iš mūsų pabandyti įsivaizduoti, kaip dabar gyventume, jeigu mums dar pirmoje klasėje prieš nosį būtų užtrenktos durys, o mums negalėtų padėti tėvai“, - teigė N.Jurčiukonytė.

Iniciatyvių jaunuolių grupė, globojama Nacionalinio socialinės integracijos instituto, kviečia rugpjūčio 21 d., 10 val.,atvykti į Vilniaus V.Kudirkos aikštę ir viešai paraginti politikus bei atsakingus valdininkus išgelbėti dešimčių Lietuvos vaikų gyvenimus.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.