„Mis publika“ E.Citovičiūtė apie antrąją pusę: „Norinčių yra labai daug“

Konkurse „Mis Lietuva“ laimėjusi titulą „Mis publika“ fotomodelis Elita Citovičiūtė ir toliau siekia karjeros aukštumų. Be to, jai svarbu mylėti ir būti mylimai, turėti tą vienintelį žmogų, kuris visuomet ją matytų ir gerbtų.

Konkurse „Mis Lietuva“ laimėjusi titulą „Mis publika“ fotomodelis Elita Citovičiūtė ir toliau siekia karjeros aukštumų.<br>Agentūros „Tanguris“ nuotr.
Konkurse „Mis Lietuva“ laimėjusi titulą „Mis publika“ fotomodelis Elita Citovičiūtė ir toliau siekia karjeros aukštumų.<br>Agentūros „Tanguris“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Greta Kondrataitė

Aug 28, 2013, 10:11 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:13 PM

Jai gyvenimo menas – gyventi lengvai, bet ne lengvabūdiškai; turėti drąsos, bet ne pasipūtimo, o nukritus mokėti atsistoti; šviesti visiems, bet šildyti tik vieną. „Noriu šviesti visiems, nesavanaudiškai, su meile aplinkai“, - sakė ji.

- Kaip manote, kokia yra populiarumo ir šlovės kaina?

- Šlovės nedera painioti su populiarumu. Populiarumas kartais išsilaiko tik nuo vieno plojimo iki kito. Populiarus žmogus yra žinomas, mėgstamas, gali būti ir nemėgstamas, bet garsus ir apie jį kalbama. Kiekvienas negali būti populiarus.

Į populiarumą pretenduoja mažesnis kiekis žmonių, o į šlovę – tik išskirtiniai, nes šlovė įgyjama tik už ypatingus nuopelnus. Tai arba žygdarbiai, arba kūriniai, todėl į šlovę veda du keliai.

Žygdarbiams dažniausiai reikia nepaprastos širdies, o kūrybai – nepaprasto proto. Ir vienas, ir kitas kelias turi pranašumų ir trūkumų. Svarbiausias skirtumas yra tas, kad žygdarbiai laikini, o kūriniai – amžini. Net ir tauriausias žygdarbis ilgainiui silpsta, lieka prisiminimuose, kurie darosi migloti, netenka patrauklumo ir, jei nepatenka į istoriją, kur sustabarėję užfiksuojami ateinančioms kartoms, galiausiai visai išblėsta.

O genialus kūrinys gyvena amžių amžius keldamas žmonių dvasią ir juos įkvėpdamas. Pradžia šlovės link – tapti geram. „Karališka daryti gera ir turėti blogą vardą“, - senovės graikų filosofo Antisteno Atėniečio žodžiai, cituojami Epikteto „Pokalbiuose“. Juo vėliau šlovė ateina, juo ji tvirtesnė, kaip ąžuolas, nes juk visa, kas vertinga, bręsta ilgai.

- Ar jums svarbu būti matomai, žinomai?

- Man svarbu mylėti ir būti mylimai, turėti tą vienintelį žmogų, kad jis mane visuomet matytų, kad mane gerbtų. Gyvenimo menas – gyventi lengvai, bet ne lengvabūdiškai, turėti drąsos, bet ne pasipūtimo, nukritus – mokėti atsistoti, šviesti visiems, bet šildyti tik vieną. Noriu šviesti visiems, nesavanaudiškai, o su meile aplinkai.

- Kaip manote, koks turi būti įdomus pramogų pasaulio žmogus?

- Svarbiausia, kad būtų charizmatiškas. Daug ką lemia išvaizda. Jei žmogus išvaizdus, jis jau traukia akį. Jei žmogus kažkuo išskirtinis, pavyzdžiui, elgsena, manieromis, kalba, į jį atkreipiamas dėmesys. O kad išliktų įdomus, jis turi vis daryti kažką naujo, kažkuo stebinti.

- Sulaukiate daug dėmesio? Ar turite antrąją pusę?

- Man antrosios pusės turėjimas visai nesusijęs su sulaukimu daug dėmesio. Jau geriau neturėti antrosios pusės, nei turėti vien dėl to, kad tik turėčiau. Jei esi viena, tai nereiškia, kad nėra vyro, kuris galėtų būti šalia. Norinčių yra labai daug.

Tai reiškia, kad dar nesutikai savojo, kad vertini save ir esi pakankamai stipri gyventi viena, kol neatsiras žmogus, kuris bus tavęs vertas, kurį tu galėsi įsileisti į savo širdį, ir visą savąją padovanoti jam. Žinau tik tiek, kad jis bus pats laimingiausias.

Turėjau antrąją pusę, vertinau, branginau ir be galo mylėjau, norėjau ateities kartu, įveikti sunkumus kartu, kartu eiti per gyvenimą. Bet reikia, kad žmogus tave palaikytų, suprastų, tavimi tikėtų, leistų tau skleistis ir žydėti, nesmugdytų, nebandytų uždaryti.

- Ar planuojate sugrįžti į sceną dainuoti viena, o gal su grupe?

- Nors mes buvome ir labai trumpai, bet pajutau, kaip man patinka ir scena, ir repeticijos, apskritai, šou verslas ir pramogų pasaulis. Norėčiau vesti kokią laidą, filmuotis, o dėl grupės pasiūlymų irgi apgalvočiau.

- Kokie yra 3 išskirtiniai jūsų bruožai?

- 1. Nuoširdi ir nepavydi. 2. Tolerantiška. 3. Vertinanti draugystę.

- Kokia didžiausia jūsų svajonė?

- Svajonės man siejasi su siekimais. Nesu iš tų žmonių, kurie kalba pirma laiko. Išlieku kantri ir tik kai pajaučiu, kad pasiekiau tikslo, leidžiu sau džiaugtis ir pasidalyti išsipildymais. Turiu mažų ir didelių svajonių, vizijų. Dėl savęs svajoju tyliai.

Turiu ir labai didelių svajonių – kad tarp žmonių tvyrotų harmonija, kad vieni kitiems padėtume, užstotume, kad žmonės būtų vieningi, nepavydėtų vieni kitiems, suprastų, kad visi esame skirtingi, turime skirtingus gyvenimus, vieni pasiekiame daugiau, kiti mažiau, skirtingai ir klystame, bet gyvename, augame ant tos pačios žemės, kad mylėtume vieni kitus ir elgtumėmės žmoniškai.

- Koks jūsų hobis?

- Nesu pasinėrus į vieną konkretų hobį. Man patinka sportas, aerobika, šokiai, važinėjimasis dviračiu, motociklu, jodinėjimas, buvimas su gyvūnais, ilgi pasivaikščiojimai, buvimas gamtoje, saulėlydžio stebėjimas, kelionės, maisto gaminimas, masažas, rūpinimasis savo kūnu ir siela. Patinka filosofija ir psichologija, kartais mėgstu izoliuoti save ir skaityti, kaupti žinias ir didinti turtus. Mėgstu rašyti savo mintis. Dar mėgstu fotografuotis, įamžinti akimirkas.

- Kokio stiliaus muziką mėgstate?

- Romantišką, lyrišką muziką, liūdnas, svajingas, ilgesingas, įkvepiančias dainas. Labai patinka Ludovico Einaudi. Mėgstamiausių mano dainų tryliktukas:

1. Johnas Mayeris - „Free Fallin“.

2. Janas Kaczmarekas – „Goodbye“.

3. Jeffas Buckley – „Hallelujah“.

4. Ludovico Einaudi – „Una Mattina“.

5. „The Righteous Brothers“ – „Unchained Melody – Ghost“.

6. Ludovico Einaudi – „Divenire“.

7. Demis Roussos – „Goodbye My Love Goodbye“.

8. Damienas Rice'as – „The Blower's Daughter“.

9. Jazzu – „Tyla“ (akustine versija).

10. „The Verve“ – „Bitter Sweet Symphony“.

11. U2 – „With Or Without You“.

12. Dishwalla – „Angels or Devils“.

13. Dexteris Britainas – „The Time To Run“.

- Ar džiaugiatės dalyvavusi „Mis Lietuva 2013“ ir laimėjusi „Mis publika“ titulą? Kokios patirties įgavote?

- Džiaugiuosi, jaučiuosi įvertinta, labai malonu, kad palaikė tiek daug žmonių, vis dėlto publikoje yra daug daugiau žmonių nei komisijoje, labai noriu jiems visiems padėkoti. Patirties gavau tokios, kad matau, kur dar reikia tobulėti. Džiaugiuosi dėl to.

- Kokios trys svarbiausios jūsų vertybės?

- Manau, kad reikia vertinti viską šiame gyvenime. Bet jei reiktų išskirti:

1. Šeima – kadangi ji sujungia tokias svarbias vertybes, kaip meilė, pasitikėjimas, užuojauta, pagalba, pasiaukojimas, puoselėjimas. O meilė – dėl jos sukasi Žemė. Ji yra visur. Tikros, nuoširdžios meilės man niekas negali atstoti.

2. Pagarba – ją laikau žmonių bendravimo pagrindu. Bendraudama su kitais stengiuosi juos gerbti.

3. Sveikata – gamtos dovanota žmogui. Ji leidžia žmogui dirbti, kurti, atlikti reikšmingus darbus, pozityviai keisti pasaulį. Gera sveikata padeda žmogui įgyvendinti savo gyvenimo tikslus ir siekius, įveikti sunkumus ir negandas, išreikšti save kūrybišku darbu.

- Ko palinkėtumėte skaitytojams?

- Kodėl mes kartais negauname to, ko siekiame? Kodėl neišsipildo mūsų svajonės? Nes nepakankamai norime, nepakankamai tikime. Reikia tik labai labai labai norėti, tuo tikėti, tuomet ir visas pasaulis tau padeda.

Svajokite, stipriai svajokite, bet ir dirbkite, siekite svajonių išsipildymo ir, be abejo, tikėkite! Nenuleiskite rankų dėl dalyko, apie kurį nėra nė dienos, kad nepagalvotumėte.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?