Keista logika: pirmiau asfaltavo gatves, po to rausė ir statė vamzdžius

„Jeigu planuotumėte asfaltuoti savo kiemą, o po juo kloti vandentiekio ir kanalizacijos vamzdžius, ką pirmiausiai darytumėte? Tikriausiai pirmiausiai kastumėte žemę, klotumėte vamzdžius, o po to asfaltuotumėte. Tačiau kai tokius projektus planuoja Alytaus rajono savivaldybės specialistai, darbų seka yra kiek kitokia“, - su tokiu laišku į „Bendraukime“ kreipėsi Alytaus rajono Daugų miestelio gyventojai.

Daugiau nuotraukų (1)

„Bendraukime“

Oct 16, 2013, 11:03 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:17 AM

Juos neramina, kaip nemokšiškai šiame maždaug pusantro tūkstančio gyventojų turinčiame miestelyje panaudojami ES ir Alytaus rajono savivaldybės pinigai.

Vykdant projektą „Kompleksinė Daugų miesto plėtra“ 2011 metų pabaigoje Dauguose buvo atnaujinta kelių gatvių, esančių miestelio centre, asfalto danga. Iš ES fondų projektui, kuriuo siekiama siekiama modernizuoti viešuosius pastatus bei gerinti bendruomeninę infrastruktūrą, skirta beveik 6 milijonai litų. Dar apie milijonas litų atriekta iš valstybės ir Alytaus rajono savivaldybės biudžeto.

Daugų gyventojams apmaudu, kad dalis šių pinigų prašvilpė vėjais. Mat šiais metais, vykdant kitą ES projektą ir renovuojant vandens tiekimo bei nuotekų tvarkymo infrastruktūrą ta pati nauja asfalto danga buvo suniokota iškasant duobes.

„Kai šios duobės bus užlopytos, gatvių danga taps net blogesnė negu prieš asfaltavimą, nes prieš tai gatvės buvo lygios, nelopytos. Vandentiekio ir nuotekų projekto techninę dalį savivaldybė parengė dar 2009 m., todėl jau tuo metu pagrįstai turėjo žinoti, jog vandentiekis bus vedamas po gatvėmis, tačiau nepaisant to vis tiek buvo asfaltuojama“, - stebisi Daugų žmonės. Gyventojai pasijuto apgauti, nes nauju asfaltu pasidžiaugė neilgai. „ES lėšos įsisavintos, o gyventojai turės važinėti sulopytomis gatvėmis. O gal gatvių lopymui reikės naujo ES projekto?“, - klausė gyventojai.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja Vitana Bručienė „Bendraukime“ patvirtino, kad techninis projektas, pagal kurį vykdomi vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo darbai, buvo parengtas prieš penkerius metus. Šiuos darbus užsakė savivaldybės įmonė „Simno komunalininkas“.

„Nebuvo žinoma, kada bus skirtas finansavimas jam įgyvendinti. Todėl, gavus finansavimą kitam projektui, mieste buvo sutvarkytos kelios gatvės. Tais pačiais metais skirtas finansavimas ir vandentvarkos projektui. Pastarasis Daugams, neturintiems nuotekų valdymo sistemos, yra labai aktualus“, - aiškino V.Bručienė.

Anot jos, vykdant naująjį projektą dviejose Daugų gatvėse, kurios anksčiau buvo suremontuotas, teko atlikti nežymius statybų darbus. „Iš darbų vykdytojų reikalauta, kad gatvės būtų kuo mažiau sugadintos. Gatves sutvarkys rangovas savo lėšomis“, - gyventojus ramino Alytaus rajono savivaldybės atstovė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.