Jaunos mamos istorija: kaip pradėti savo verslą, kai namie - maži vaikai?

Norėčiau papasakoti savo istoriją, kuri galbūt paskatins ir įkvėps kitas moteris (mamas) pradėti savo verslą ir nepasiduoti. Taip pat nesitikėti, kad kad viskas bus lengva.

Kol pabaigiau mokslus ir sūnus pradėjo eiti į darželį, buvo labai sunku susikaupti dirbti.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Kol pabaigiau mokslus ir sūnus pradėjo eiti į darželį, buvo labai sunku susikaupti dirbti.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Inga

Dec 11, 2013, 4:34 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:13 PM

Baigiau Vilniaus kolegijoje buhalterijos studijas. Studijuodama finansų rinkų magistrantūrą Mykolo Romerio universitete prisidėjau kuriant savo vyro ir jo brolio įmonę – autoservisą. Padėjau susitvarkyti dokumentus, rūpintis darbų saugą, vesti apskaitą. Pradžia buvo sunki, užmokestis simbolinis, už mokslus susimokėti padėjo tėvai.

Laikui bėgant pastojau. Deja, dar nebuvau baigusi mokslų. Mano darbo užmokestis buvo simbolinis, tad auginant mažylį išgyventi iš pašalpų nebuvo įmanoma, o papildomą darbelį sunku susirasti buvo sunku – juk darbo laikas mamai nėra neprognozuojamas.

Tuo metu nuomojomės vieno kambario butuką, buvo ankšta, bet šilta ir jauku, tik susikaupimui vietos trūko.

Pradėjau lankyti mokymus apie verslą ir iškart ėmiausi juos pritaikyti realiai – įkūriau interneto parduotuvę, prekiaujančią rūbeliais vaikams. Buvo rugsėjis, tad atrodė, jog sekasi. Bet tai buvo tiesiog bumas, kai mamytės perka rūbelius vaikams. Jam praėjus verslas nebesisekė.

Buvo labai blogų dienų, kai norėjosi viską mesti, tačiau nueini į seminarą, pasikrauni motyvacijos – ir pirmyn!

Šiuos trejus metus pavadinčiau pačiu geriausiu universitetu. Valdant savo interneto parduotuvę teko išmokti labai daug dalykų. Vyras, matydamas, kaip imliai ir kruopščiai mokausi bei dirbu, mane palaiko ir ne kartą sakė, jog norėtų savo su broliu servise turėti tokį atsakingą meistrą. Tokie komplimentai mane labai skatina.

Kol pabaigiau mokslus ir sūnus pradėjo eiti į darželį, buvo labai sunku susikaupti dirbti. Nuo šio rugsėjo – kur kas lengviau: mokslai baigti, sūnus noriai eina į darželį, tad galiu atsidėti savo verslo tobulinimui, kūrimui. Nors, aišku, pripratus sūnų matyti kasdien, jo pasiilgsti, norisi eiti žaisti.

Sunku verslą daryti vienai, mielai priimčiau į draugiją partnerį, tačiau kol kas tokio nesutikau. Užtat smagu, kai klientai atrašo ir dėkoja už dovanėles, atsiųstus patarimus, džiaugiasi prekėmis. Man labai svarbi jų nuomonė.

Sunkiausia pradėti verslą, kai artimieji, draugai tavęs nepalaiko, nerekomenduoja, nors būtent iš jų ir tikiesi daugiausia. Kodėl? Gal kad patiems trūksta drąsos, bet tai įmanoma. Drąsos ir motyvacijos tada semiuosi iš seminarų, mokymų, bendraminčių ir tų, kurie manimi patikėjo.

Gal ir jus motinystės atostogos paskatino imtis savo verslo? Papasakokite savo istoriją ir pasidalinkite patirtimi bei patarimais! Rašykite bendraukime@lrytas.lt arba įkelkite čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.