Pilietiški jaunuoliai ėmė gelbėti Vilnių nuo šiukšlių

Ar teko kada Vilniuje einant gatve pagalvoti „o kur šiukšlinės?“ ir eiti per ilgiausią gatvę nerandant nė vienos? Tikriausiai taip. Bent jau mums taip nutinka dažnai. Dažnai leidžiame laisvalaikį su automobiliais, todėl pastebėjome šiukšlių dėžių problemą automobilių stovėjimo aikštelėse, ypač mėgstamose jaunimo. Taigi sugalvojome būdą, kaip tai bent šiek tiek sutvarkyti.

Daugiau nuotraukų (1)

Aistė

Feb 18, 2014, 12:29 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:19 AM

Mintis kilo, kuomet per vieną renginių, kuris prasidėjo Olandų gatvėje esančioje stovėjimo aikštelėje, pakabinome šiukšlių maišą ir jį ten palikome. Po poros dienų maišas buvo pilnas, o aplink nebesimėtė nė vienos šiukšlės. Kitądien, mūsų nuostabai, senasis šiukšlių maišas buvo pakeistas nauju, taip toliau išlaikant tvarką.

Pamačius, jog šis paprastas dalykas gelbsti mūsų miestą nuo šiukšlių, nusprendėme, jog ir kitose Vilniaus vietose galime pakabinti šiukšlių maišus, todėl praėjusią savaitę pravažiavome pro visas, mūsų manymu, labiausiai šiukšlingas vietas, kuriose renkasi jaunimas.

Šiukšlių maišai kabo „Litexpo“ žvyro aikštelėje, Valakampių I ir II paplūdimių stovėjimo aikštelėse, Verkių gatvės aikštelėje netoli Verkių parko malūno, Olandų gatvės stovėjimo aikštelėje, Pelėsos gatvėje šalia geležinkelio tilto per Sukilėlių gatvę. Kol kas žadame juos keisti kas savaitę, tačiau tikimės, jog į šią iniciatyvą įsitrauks ir kiti Vilniaus miesto gyventojai ir, pamatę pilną šiukšlių maišą, pakeis jį nauju.

Jei turite pasiūlymų, klausimų ar tiesiog norite pažiūrėti, kaip mums sekasi – ieškokite mūsų facebook.com/SvarusVilnius.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.