Vilniečiai priminė: išsilaisvinimo nori ir Venesuela

Grupė vilniečių prie Baltojo tilto surengė palaikymo akciją Venesuelos gyventojams. Lietuviams palaikant ir sekant įvykius Ukrainoje, buvo bandyta priminti ir apie kitas šalis, kovojančias dėl savo laisvės nuo korumpuotos valdžios. Paskatinti žmones domėtis ir pasidalinti žinia su pasauliu, apie žūvančius jaunus žmones, nes Venesuelos gyventojams tai padaryti vis sunkiau.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-25 17:33, atnaujinta 2018-02-15 22:52

Kodėl venesualiečiai protestuoja? Pasakoja akciją inicijavusi baleto artistė Oriana Jimenez:

„Dėl to, kad 1998 metais šalyje įsitvirtino Hugo Chavezas Friasas – karininkas, pasinaudojęs savo populiarumu, kurį tarp pavargusių nuo korupcijos ir skurdo gyventojų, jam suteikė bandytas įvykdyti vyriausybės perversmas. Žmonės laukė rimtos, atsakingos ir skaidrios valdžios, kuri laikytųsi savo pažadų.

Dėl to, kad nuo šio momento vienintelis perversmas buvo tas, kad įsitvirtino naujas politinis ir ekonominis elitas, kuris praturtėjo, kaip niekas kitas anksčiau. Naujas korupcijos ir nebaudžiamumo produktas, pagamintas remiant vyriausybei.

Dėl to, kad nuo šio momento valdžia panaudojo demokratinį mechanizmą visų demokratinių laisvių apribojimui ir visų valdžios organizmų, tokių kaip Kongresas, Valstybinė rinkimų komisija, teismas, armija, bei spaudos, radijo, televizijos bei dalinai interneto kontroliavimui, o nuomonių išsiskyrimas baudžiamas.

Dėl to, kad siaubingos korupcijos šešėlis ir bandymas įgyvendinti jau nebetinkamus šiandienai komunistinius receptus sunaikino šalies pramonę ir žemės ūkį, iki minimumo sumažino privačių įmonių ir darbo vietų skaičių.

Dėl to, kad praeitais metais šalyje įvyko 25 tūkst. smurtinių mirčių, palyginus su 5000 aukų 1998-isiais, iki H.Chávezui ateinant į valdžią.

Dėl to, kad nusikaltėliai yra valdžios ne tik nebaudžiami, bet nusikalstamosios grupuotės dar yra aprūpinamos ginklais tam, kad galėtų kontroliuoti ir terorizuoti opoziciją.

Dėl to, kad nuo tada yra neigiama egzistencija politinės opozicijos, kuri dabar sudaro daugiau nei pusę gyventojų ir jie yra sistemingai vadinami fašistais, oligarchais arba pašaliečiais.

Dėl to, kad prievartaujama tauta nori susigrąžinti demokratiją, savo laisvę, savo išdidumą".

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.