Kauno S.Daukanto vidurinė mokykla: „Kažkas naudojasi mūsų vardu“

Nei keiksmažodžiai, nei visas ligi šiol socialiniame tinkle „Facebook“ egzistavęs Kauno Simono Daukanto vidurinės mokyklos vardu prisidengiantis puslapis nėra susijęs su „Kauno Simono Daukanto vidurine mokykla“, – paskambinęs į „Bendraukime“ redakciją trečiadienį kalbėjo mokyklos tarybos pirmininkas Aivaras Kunigonis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 11, 2014, 1:16 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:50 PM

Pasak jo, mokykla atsiriboja nuo netikros „Facebook“ paskyros, kurioje nuskambėjo keiksmažodis buvusios mokinės atžvilgiu ir pareiškė, kad oficiali mokyklos paskyra socialiniame tinkle sukurta tik šiandien, kovo 12-ąją.

Kaip antradienį rašė „Bendraukime“, Kauno Simono Daukanto vidurinės mokyklos vardu pavadintame „Facebook“ profilyje buvusi mokinė buvo pasiųsta riebiu rusišku keiksmažodžiu.

„Viktorija, gal tu lengvai paišdykaudama eik n***** į tą kamputį, kur visos linksmybės renkasi :))“ – tokio patarimo sulaukė buvusi Kauno Simono Daukanto vidurinės mokyklos mokinė, kai „Facebook“ puslapyje atsakė į, regis, paprastą klausimą – „Ko labiausiai trūksta mūsų mokykloje ir ką pasiūlytumėte keisti?“. Riebus keiksmažodis nuskambėjo ne iš kokio nors pikto mokinio, o iš puslapio administratoriaus.

Nors šis riebus keiksmažodis puslapyje jau ištrintas, kiti „Facebook“ vartotojai turi išsaugoję tokios nenorminės leksikos įrodymus ir dalindamiesi šiomis dienomis vėl stebisi – ką sau galvoja ši Kauno mokykla?

Dar pirmadienį „Bendraukime“ susisiekus su Simono Daukanto vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Sigita Kasakaitiene, ši buvo labai nustebusi. Pedagogei nebuvo žinoma nei apie tokius mokyklai garbės nedarančius pareiškimus jos vardu, nei tai, kas tiksliai valdo mokyklos „Facebook“ puslapį.

S.Kasakaitienė svarstė, kad mokyklos „Facebook“ paskyrą tvarko arba „jaunas informatikas, dirbantis mokykloje“, arba duomenų bazės tvarkytoja. Tiesa, direktoriaus pavaduotojai su jais susisiekus, šie išsigynė turintys ką nors bendra su necenzūriniais komentarais.

Nepaisant to, Simono Daukanto vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja labai dėkojo už pranešimą apie netinkamus žodžius mokyklos vardu ir teigė, „kad reikės kažką atšaukti, nes labai ne į temą viskas ir negražiai čia viskas išėjo“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.