Paprasta, švaru, gražu: kiaušinių dažymas šilko kaklaraiščiais

Svarstote, kaip originaliai išmarginti kiaušinius Velykoms? „Bendraukime“ skaitytoja Beatričė dalijasi jau patikrintu savo receptu – kiaušinius dažyti... šilkiniais kaklaraiščiais. „Tėčio spintoje visuomet randu iš mados išėjusių kaklaraiščių. O jeigu ne – prabėgu kelius dėvėtų rūbų parduotuves ir prisiperku jų už 50 ct“, – rašė Beatričė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 18, 2014, 4:37 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:07 PM

Taigi jus reikės:

* šimtaprocentinio šilko kaklaraiščių;

* baltų kiaušinių;

* siūlo;

* medvilninio audinio;

* acto;

* puodo;

* aliejaus.

Pirmiausia kaklaraiščius reikia išardyti, išimti visas nereikalingas detales ir palikti tik šilkinę medžiagą. Tuomet sukarpykite juos tokiais gabalais, kad būtų galima apgaubti kiaušinius.

Šilkiniais medžiagos gabaliukai apgaubiami kiaušiniai ir surišami siūlu. Suriškite tvirtai, kad medžiaga būtų kuo labiau apgludusi.

Šilkine medžiaga apgaubtą kiaušinį reikia papildomai įvynioti į medvilninio audinio skiautę ir vėl užrišti galus siūlu. Tuomet dėkite juos į puodą ir užpilkite vandens - tiek, kad apsemtų.

Į puodą su vandeniu dar reikia įpilti 2-3 šaukštus acto. Virti apie 15-30 minučių. Taip išvirti kiaušiniai, žinoma, jau bus netinkami valgyti - bus tik puošmena.

Išvirę kiaušiniai ištraukiami iš puodo ir paliekami atvėsti. Kiaušiniams atvėsus jie išvyniojami iš medžiagų. Kad kiaušiniai atrodytų dar gražiau, galima juos patepti aliejumi.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.