Pinigai į balą: Varėnoje vandens pilną duobę užvertė asfaltu

Varėniškiai tapo tikrai anekdotiškos situacijos liudininkais. Anekdoto, kuris, deja, kainuoja pinigus. Varėnoje kelio duobes lopantys darbininkai spjovė į prastą orą ir lietaus vandens pilnas duobes ir vis tiek ėmėsi numatyto darbo.

Varėniškiai stebėjo, kaip asfaltas supilamas į balą.<br>Stop kadras
Varėniškiai stebėjo, kaip asfaltas supilamas į balą.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 9, 2014, 3:53 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:20 AM

Tokiu kuriozišku vaizdeliu pasidalijo „Bendraukime“ skaitytojas. Matyti, kad vienas darbininkas iš pradžių dar bandė specialiu įrenginiu išpūsti vandenį iš duobės. Tačiau greitai metė tokią mintį.

Netrukus privažiavo asfalto pilnas sunkvežimis, ir šis buvo suverstas tiesiai į balą. Darbininkai puolė jį lyginti.

Varėnos kelininkai - ne vieninteliai taip nemokšiškai tvarkantys duobes. „Bendraukime“ dar prieš metus rašė apie panašiai vykdomus darbus Kaune - ten taip pat buvo karštas asfaltas pilamas į balą. 

Kaip tuomet komentavo Lietuvos automobilių kelių direkcijos viešųjų ryšių atstovas Evaldas Tamariūnas, kelio taisymo darbai pakankamai aiškiai reglamentuoti.

Automobilių kelių asfalto dangų priežiūrai skirtų medžiagų ir medžiagų mišinių panaudojimo ir jų sluoksnių įrengimo taisyklėse sakoma:

„Pažeistos asfalto dangos vietos (išdaužos) turi būti išfrezuojamos reikiamu gyliu ir taip paruošti plotai išvalomi. Išimtiniais atvejais gali būti taikomi kiti pažeistų vietų išėmimo būdai.

Prijungčių ar siūlių briaunos, panaudojant pjūklus, frezas ar kitus prietaisus (pvz., pneumatinius plaktukus), turi būti išlyginamos stačiu kampu ir galutinai kruopščiai išvalomos. Prieš paklojant asfalto mišinį, posluoksnis purškiamas bitumine emulsija. (...) Darbai turi būti atliekami tik sausu oru. Oro temperatūra, naudojant karštuosius asfalto mišinius, neturi būti mažesnė negu 3 laipsnių (...)

Jeigu dėl kritulių ant posluoksnio susidaro uždara vandens plėvelė, asfalto sluoksnių įrengti negalima. Posluoksnis turi būti švarus ir be sniego bei ledo. (...)“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.