Lietuvos prezidento rinkimai – Dzielnica Wyborcza W Rzeszy Nr. 2

Sekmadienį Lietuva rinko savo Prezidentą. Rinkome ir mes, pirmą kartą Vilniaus rajone, į kurį su šeima persikėlėme gyventi šią žiemą.

Daugiau nuotraukų (1)

M.J.

2014-05-12 15:22, atnaujinta 2018-02-14 01:18

Jei taip padaryta siekiant palengvinti tautinėms mažumoms priklausantiems Lietuvos piliečiams susigaudyti, kur reikia eiti atiduoti savo balsą, ar taip pat „palengvinta“ ir kitose rinkimų apylinkėse, kurių teritorijose gyvena kitoms tautinėms mažumoms – baltarusių, ukrainiečių, žydų – priklausantys rinkėjai?

Jei tai - savavališkas kieno nors sprendimas, ar neprieštarauja jis Prezidento rinkimų ir Valstybinės kalbos įstatymams? Rinkimai juk – ne kokia vietinės reikšmės gatvė, kurios pavadinimo kol kas taip ir negalima rašyti kita nei valstybinė kalba, bet vienas svarbiausių įvykių valstybės gyvenime. O gal tai yra paslėpta rinkimų agitacija, draudžiamu metu ir draudžiamoje vietoje, kviečianti balsuoti už Valdemarą Tomaševskį, remiamą lenkų ir rusų tautinių mažumų? Beje, faktiškai nugalėjusį Vilniaus rajone? Būtų gerai sulaukti ir oficialaus Vyriausiosios rinkimų komisijos komentaro bei konkrečių veiksmų. Kitas balsavimas – vos po 2 savaičių. Norėtųsi, kad tokie dalykai nebepasikartotų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.