Sovietinio užrašo nuotraukos išjudino valdininkus ir pažeidėją

Raudonoji armija neegzistuoja daugiau nei šešiasdešimt metų. Jau 23 metai, kai subyrėjo Sovietų Sąjunga. O štai lentelė su užrašu „Raudonosios armijos prospektas“ ne kur nors Rusijos gilumoje, bet nepriklausomos valstybės sostinėje – Vilniuje – kabėjo iki pat šio penktadienio. Jei ne pilietiškas portalo lrytas.lt rubrikos „Bendraukime“ skaitytojas, ko gero, lentelė būtų kabėjusi dar nežinia kiek.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 11, 2014, 7:31 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:19 AM

Neseniai „Bendraukime“ pasiekė iš koto verčiančios nuotraukos. Skaitytojas Edgaras įamžino Savanorių prospekte esantį namą, ant kurio sienos iki penktadienio puikavosi sovietinis gatvės pavadinimas.

„Prospekt Krasnoj Armyj“ – tokį užrašą, parašytą kirilica, dar penktadienį buvo galima perskaityti ant medinio namo sienos.

„Nekalbu apie dvikalbius gatvių pavadinimus Vilniaus rajone. Pačiame Vilniuje, Savanorių prospekte galima pamatyti įdomesnių dalykų. Įdomu ką veikia atsakingos tarnybos?“ – siųsdamas nuotraukas rašė skaitytojas.

Lentelė su rusišku gatvės pavadinimu įamžinta ir „Google maps“ nuotraukose. „Google“ automobiliai su kameromis lietuvoje važinėjo nuo 2012 metų birželio. 

Nusprendėme pasidomėti, kada savivaldybė ketina nuimti okupacinę valdžią primenančią iškabą.

Vilniaus savivaldybės valdininkai sureagavo akimirksniu. Prieš vidurdienį gavę žurnalistės laišką, po geros valandos jie jau buvo aplankę sovietmetį menančio namo savininką ir paprašę nuimti užrašą. Dar gera valanda ir redakciją pasiekė Gintauto Runovičiaus, Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojo komentaras:

„Šis užrašas buvo pakabintas savavališkai. Tai nėra užrašas, kuris buvo nenukabintas, tiesiog kažkoks žmogus, kažkada pakabino.

Ačiū už informaciją, kreipėmės į namo savininkus ir paprašėme, kad lentelė būtų nuimta. Pirmadienį patikrinsime, ar tai buvo atlikta.

Gyventojus, pastebinčius tokius atvejus, visada kviečiame apie tai informuoti Vilniaus miesto savivaldybę, užpildant užklausą savivaldybės svetainės „Problemų registre“.

Taip pat žaibiškai sureagavo ir namo savininkas. Netrukus po savivaldybės darbuotojo apsilankymo, lentelė su rusišku užrašu nuo namo sienos jau buvo dingusi.

Tuo įsitikino portalo lrytas.lt fotografas.

Dėkojame skaitytojui Edgarui už pilietiškumą, savivaldybės darbuotojams ir namo savininkui - už operatyvumą. Kviečiame ir jus, pastebėjus nepilietišką elgesį ar pažeidimus, fotografuoti ir rašyti mums: bendraukime@lrytas.lt.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.