Žūties prie Baltojo tilto liudininkė numano, kodėl įvyko nelaimė

Nežinau, ar kuo nors padėsiu, bet galbūt. Taigi pasidalinsiu savo mintimis ir tuo, ką mačiau savo akimis.

Ketvirtadienį įvykusi kraupi nelaimė sukrėtė renginio dalyvius.<br>D.Umbraso nuotr.
Ketvirtadienį įvykusi kraupi nelaimė sukrėtė renginio dalyvius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Augustyna

2014-07-18 10:20, atnaujinta 2018-02-11 21:41

Liepos 17 dieną prie Baltojo tilto vyko vaikų sveikatingumo renginys – krepšinio turnyras „Kai sportas suvienija mus!“

Aš irgi dalyvavau, atvežiau savo grupės vaikus į renginį. O po jo, kai ką tik gavome paskutinį apdovanojimą, ką tik ant scenos paspaudėme ranką žmogeliukui su pomidoro kostiumu, ką tik su juo padarėme nuotrauką ir nulipę nuo scenos stovėjome gal apie 40 metrų nuo laipiojimo sienos, įvyko baisi nelaimė.

Dar renginio pradžioje smalsiai žiūrėjau į tą laipiojimo sieną ir norėjau išbandyti ją, bet su vaikais pastebėjome, kad ta konstrukcija nelabai stabiliai stovi ir, rodos, nelygioje vietoje. Dėl to ir atsisakėme tos minties.

Grįžkime prie momento po apdovanojimų ceremonijos. Pradėjome stebėti, kaip linksmas žmogus su linksmu kostiumu lipa siena.Bet žmogus, dėl tokio kostiumo mažai ką matantis, negalėjo kopti ta siena. Todėl keli vyrai pradėjo ją traukti aukštyn, o jinai linksmai mojavo, mosavo.

Matydama tą vaizdą pagalvojau, jog šitaip tempti lyną yra truputį neapgalvota. O tie virvę traukiantys vyrai ėjo vis atgal, atsitraukdami nuo tos laipiojimo sienos, ir tuo pačiu traukė jau ne tik merginą bet ir visą tą nestabiliai stovinčią konstrukciją į save.

Ir po akimirkos siena griuvo žemyn – ant tos merginos. Nebuvo nei klyksmo, nei nieko. Viskas įvyko taip greitai. Jau po sekundės subėgę vyrai ir vaikinai pakėlė nuo jos tą konstrukciją, čia pat buvo ir medikai.

Nuvedžiau atokiau šoko ištiktus vaikus, nors ir pati buvau pakraupusi. Žmonės paskubomis pradėjo skirstytis, nes dauguma nelaimės liudininkų buvo vaikai.

Po keliolikos minučių, jau važiuodami nuo Baltojo tilto, pamatėme, jog merginos kūnas apklotas kažkokia balta antklode. Negalėjau patikėti, jog ką tik buvęs gyvas ir linksmas žmogus mirė. Tokioj vietoj ir tą dieną, kai čia pat buvo šitiek vaikų!

Negaliu nieko kaltinti, nesu ekspertė. Bet nubraižiau paveikslėlius, jie, aišku, nepasižymi meistriškumu, bet tiesiog norėjau parodyti, kaip tas įvyko, ir kokia galėjo būti nelaimės priežastis. Bet dar karta kartoju, nesu ekspertė ir nenoriu nieko teisti, tiesiog išsakau savo nuomonę.

1 paveikslėlis – kaip, mano manymu, turėjo būti. 2 paveikslėlis – kaip buvo ir dėl ko, mano manymu, greičiausiai ši konstrukcija ir griuvo. Bet dar, be abejo, reikėtų atsižvelgti į tai, jog konstrukcija stovėjo nestabiliai. 

Nenorėčiau, kad tokia nelaimė dar kada nors pasikartotų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?