Nusipirko vištos krūtinėlę ir pasibjaurėjo gamintojų „fokusu“

Ne kartą teko girdėti apie augintojų-gamintojų-prekeivių „fokusus“, ruošiant mėsą pardavimui, tačiau 2015 sausio 30 dieną pats su tuo susidūriau.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas

Feb 5, 2015, 9:46 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:28 AM

Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ pirkau vištos krūtinėlę, ją ruošdamas pastebėjau, kad visa krūtinėlė išmarginta simetriškų skylučių tinkleliu. Paspaudus krūtinėlę, iš tų skylučių bėgo tiršta, gliti masė. Nuotraukas pridedu.

***

Komentuoja Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriaus vyriausias veterinarijos gydytojas Jonas Stanius:

„Pagal skaitytojo pateiktas nuotraukas galima daryti išvadą, kad jis nusipirko vištienos krūtinėlės pusgaminį (papildomai injektuota vandens). Ši technologija gali būti taikoma, siekiant suminkštinti gatavą gaminį ir taip pagerinti jo skonines savybes.

Tokia veikla yra leidžiama, tačiau pardavėjas turėjo pateikti informaciją, kad prekiauja ne vištienos krūtinėlėmis, o jų pusgaminiais. Teisės aktai nustato, kad parduodant bet kokį mėsos gaminį ir mėsos pusgaminį, kuris atrodo kaip mėsos atpjova, sukapotos skerdienos dalis, mėsos griežinys, mėsos gabalas arba skerdena, jo pavadinime turi būti informacija, kurioje nurodoma, jog gaminyje ar pusgaminyje yra pridėta vandens, jei jis sudaro daugiau nei 5 procentus viso galutinio produkto svorio.

Šiuo atveju, jei pardavėjas vietoje paukštienos krūtinėlės gabalų pardavė paukštienos krūtinėlės pusgaminį ir apie tai neinformavo vartotojo, jis pažeidė šių produktų tiekimo į rinką teisės aktais nustatytus reikalavimus. Tokie veiksmai gali būti traktuojami kaip maisto produktų falsifikavimas, už kurį taikomos sankcijos ir administracinių nuobaudų skyrimas pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą.

Pagal šią medžiagą yra pradėtas tyrimas.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.