Kelių gaidelius pažaboti siūlo specialiais ženklais

Kelių chuliganai, arba kelių gaideliai, yra daugybę problemų šalies keliuose keliantys individai. Jie ne tik pavojingai vairuoja, bet ir taisykles sugeba pažeisti stovėdami kad ir prie parduotuvės aikštelės.

Jeigu kiekvienoje aikštelėje, kurioje yra neįgaliesiems skirtų vietų, dar būtų papildomai pažymėta, kad jos skirtos ir sveikiems žmonėms – būtent kelių gaideliams, gal tokie asmenys susivoktų?<br>Skaitytojo nuotr.
Jeigu kiekvienoje aikštelėje, kurioje yra neįgaliesiems skirtų vietų, dar būtų papildomai pažymėta, kad jos skirtos ir sveikiems žmonėms – būtent kelių gaideliams, gal tokie asmenys susivoktų?<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saimonas

May 15, 2015, 12:15 AM, atnaujinta Jan 3, 2018, 6:14 PM

Tokiose aikštelėse specialiai pažymėtos vietos neįgaliesiems, tačiau tikrai sveiki piliečiai palieka čia savo transporto priemones, taip pažeisdami ne tik Kelių eismo taisykles, bet ir kitas nerašytas normas, už kurias nėra baudžiami finansiškai.

Dažniausiai šie pažeidėjai nemato toliau nei penki metrai aplink save arba visiškai ignoruoja visiems įprastas normas. Deja, bet visų kelių gaidelių nubausti neįmanoma  – jų tiesiog per daug.

Niekada neužtektų tiek policijos ir tai ne policijos funkcija – pagarbos kitiems turi būti mokoma šeimoje ir mokykloje. Tai tiesiog žemos kultūros pasekmė. Tačiau galbūt atitinkamas kelių ženklinimas galėtų papildomai sudrausminti pažeidėjus?

Jeigu kiekvienoje aikštelėje, kurioje yra neįgaliesiems skirtų vietų, dar būtų papildomai pažymėta, kad jos skirtos ir sveikiems žmonėms – būtent kelių gaideliams, gal tokie asmenys susivoktų?

Gal pradėtų galvoti daugiau ir apie kitus, o ne tik apie save? Toks ženklinimas tiesiog reikštų, kad ši stovėjimo vieta skirta neįgaliesiems, o jeigu tu nesi neįgalus ir čia pastatei savo automobilį, tai, matyt, esi sveikas kelių gaidelis ir tai pripažįsti.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.