Švediškas „Passat“ Lietuvoje stebuklingai atjaunėjo

Nuolat kalbama, kad neva greitu metu bus baudžiama už automobilio ridos klastojimą. Sumanus vairuotojas prieš pirkdamas automobilį visada pasidomės giliau.

Vieną dieną nusprendėme pasiieškoti automobilio iki 2000 eurų, kurį naudotume važiuoti savaitgaliais į sodybą.<br>Juliaus nuotr.
Vieną dieną nusprendėme pasiieškoti automobilio iki 2000 eurų, kurį naudotume važiuoti savaitgaliais į sodybą.<br>Juliaus nuotr.
Kada pagaliau mūsų šalyje bus griežtai baudžiama už ridos klastojimą?<br>Juliaus nuotr.
Kada pagaliau mūsų šalyje bus griežtai baudžiama už ridos klastojimą?<br>Juliaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Julius

Jul 16, 2015, 7:52 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 6:58 PM

Lietuvos automobilių mėgėjų puslapiuose pilna informacijos, kur galima būtų sužinoti paskutinę fiksuotą automobilio ridą, turint automobilio identifikacijos  (VIN) arba  registracijos numerį. Daugelio šalių duomenų bazės yra lengvai prieinamos (pavyzdžiui, Švedijos ar Danijos).

Vieną dieną nusprendėme pasiieškoti automobilio iki 2000 eurų, kurį naudotume važiuoti savaitgaliais į sodybą. Ir štai pastebėjome, kad nesvarbu, automobiliui 5 ar 15 metų, visų jų ridos – 220 tūkst.  kilometrų. Tačiau vienas skelbimas ypač užkliuvo.

Nurodyta automobilio rida – 244 tūkst. kilometrų. Parašyta, kad automobilis iš Švedijos ir matomi seno pavyzdžio automobilio valstybiniai numeriai. Patikrinę pagal valstybinį numerį Švedijos duomenų bazėje, matome, kad šių metų sausio 8 dieną fiksuota rida buvo 438 292 kilometrų.

Maža to, automobilis yra N1 kategorijos, kas sukels papildomų problemų – kasmet teks atlikti privalomąją techninę apžiūrą, mokėti kelių mokestį.

Taigi, kyla klausimas, kada pagaliau mūsų šalyje bus griežtai baudžiama už ridos klastojimą?

***

Nenaujų automobilių pardavėjų asociacijos prezidento Ginto Braždžio komentaras:

„Pirmiausia pats žmogus turi saugotis nuo tokių apgavysčių. Niekas jo neapsaugos, jei jis kritiškai nevertins skelbime pateikiamos informacijos. Ridos atsukimas yra nesąžiningo verslo dalis, tad yra nemažai tokių sukčiautojų, kurie tai sėkmingai praktikuoja.

Žinau tik dvi  Europos šalis, kuriose iš tikrųjų prisibijoma tai daryti. Tai Anglija ir Vokietija. Taip pat tokie sukčiavimai retai kada vyksta Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Tad patarimas būtų tik vienas: žmogus  pirkdamas naudotą automobilį turi tikrinti informaciją. Tikslią automobilio istoriją būtų galima sužinoti nuvykus, pavyzdžiui, kaip šiuo atveju į „Volkswagen“ automobilių saloną. Tokiu atveju pirkėjas žinos tikslią automobilio istoriją ir galės apsispręsti, ar jam tokia transporto priemonė reikalinga.“

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.