Palygino kainas Lietuvoje ir Lenkijoje – ar verta važiuoti?

Esu pradinuko mama, tad man kaip ir kitiems mokinių tėvams naujų mokslo metų pradžia kaip reikiant patuština piniginę. Dar vasarą pradėjau rūpintis sportinės aprangos pirkimu sūnui, taip pat buvo atidėta pinigų ir uniformai, bet nemažą mokyklinio biudžeto dalį ryte suryja tokios kanceliarinės prekės ir kitos smulkmenos.

Mokyklinių prekių kainos Lietuvoje ir Lenkijoje – labai panašios.<br>R.Neverbicko nuotr.
Mokyklinių prekių kainos Lietuvoje ir Lenkijoje – labai panašios.<br>R.Neverbicko nuotr.
Mokyklinių prekių kainos Lietuvoje ir Lenkijoje – labai panašios.<br>D. Umbraso nuotr.
Mokyklinių prekių kainos Lietuvoje ir Lenkijoje – labai panašios.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Agnė

Sep 1, 2015, 1:18 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 1:11 AM

Mano kaimynai, kurie augina dvi mokyklinio amžiaus dukras kartais vyksta apsipirkti į Lenkiją. Artėjant mokslo metų pradžiai gavau pasiūlymą vykti kartu su jais. Kelionės į Suvalkus tikslas – mokyklinių prekių medžioklė.

Pasvarsčiusi, kad mano mokyklinukui trūksta tik kanceliarinių prekių ir kuprinės, kelionės nusprendžiau atsisakyti, bet paprašiau kaimynės, kad ši nusirašytų populiariausių mokyklinių prekių kainas – norėjau palyginti, ar tikrai viskas ten taip pigu, kaip kalbama.

Labai nudžiugau, kai grįžusi iš kelionės kaimynė parodė ne tik savo pirkinių čekius, bet ir parvežė porą prekybos centrų katalogų, tad puoliau domėtis kainomis... Ir žinote ką, nemanau, kad jie labai daug sutaupė! Štai kaip atrodo populiariausių prekių sąrašas:

18 spalvų plastilino pakuotė 8,69 zl (2,05 euro)

Rašalinis parkeris 6,99 – 16,99 zl (1,65 – 4,01 euro)

Popieriaus klijai 1,99-3,49 zl (0,47 – 0,82 euro)

12 spalvų pieštukai 9,69–16,99 zl (2,29 – 4,01 euro)

12 spalvų piešimo kreidelės – 14,89 zl (3,52 euro)

12 spalvų flomasteriai – 12,99 zl (3,07 euro)

Vaikiškas penalas 7,99 – 34,99 zl (1,89 – 8,26 euro)

Kuprinė pradinukui 15,99 – 69,99 zl (3,78 – 16,53 euro)

Kuprinė vyresnių klasių moksleiviui 24,99-79,99 (5,90 – 18,89 euro)

Krepšys sportinei aprangai 3,99 zl (0,94)

Vandeniniai dažnai 6,99 zl (1,65 euro)

Stalo pieštukinė 2,99 zl (0,71 euro)

Popieriaus žirklės 6,99 zl (1,65 euro)

Savo sūnui kanceliarinės prekes pirkau sostinės prekybos centruose, ieškodama nuolaidų aplankiau keletą didesnių ir be didelio vargo bei labai panašiomis kainomis supirkau viską, ko reikėjo – nuo pieštuko iki trintuko.

Net ir tuo atveju, jei būtų reikėję pirkti sportinę aprangą ir kitų drabužių, labai abejoju, kad būtų pavykę išlaidas ženkliai sumažinti, juk kokybiškos prekės visur kainuoja brangiai. O kur dar išlaidos degalams ir kelionei sugaištas laikas. Tad galiu tvirtai pasakyti – važiuoti ten neverta.

* * *

Naujienų portalas lrytas.lt pasidomėjo kanceliarinių prekių kainomis didžiuosiuose prekybos centruose. Mokslo metų pradžioje „Maksima“ ir „Rimi“ prekybos tinklai šioms prekėms taiko 40 proc. nuolaidas. Specialių pasiūlymų katalogus tėvams ir moksleiviams paruošė ir „Norfa“ bei „Iki“.

„IKI“ Viešųjų ryšių vadovas Andrius Petraitis naujienų portalui lrytas.lt pasakojo, kad jau liepos pabaigoje „IKI“ parduotuvėse startavo mokyklinių prekių sezonas, tačiau jos aktualiausios ir labiausiai perkamos rugpjūtį bei rugsėjo pradžioje.

„Šiuo laikotarpiu mokyklinių prekių pardavimai išauga kelis kartus. Plačiausias šių prekių asortimentas – didžiausiose „IKI“ tinklo parduotuvėse, kur pasirūpinome būtiniausių mokyklinių prekių asortimentu. Prekių gausa leis išsirinkti ir priimtiniausią kainą, pavyzdžiui, vienos populiariausių mokyklinių prekių – sąsiuvinių – vieneto kaina mūsų prekybos tinkle yra apie 0,10 eurų, o vidutinis būtiniausių mokyklinių prekių krepšelis siekia apie 25 eurų, jeigu mokiniui reikia ir kuprinės. Jeigu kuprinės nepirksite, mokyklinių prekių krepšelis ženkliai sumažės.“

Anot jo, šiemet mokyklinių prekių kainos beveik nesikeitė, išliko panašios kaip pernai. Šiemet rugpjūtį lyginant su pernai metais tuo pačiu laikotarpiu apie 13 proc. augo kuprinių pardavimai, apie 36 proc. – biuro reikmenų pardavimai.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.