Interviu su buvusia žvaigžde: „Esu gilesnis nei mano personažas“

Nors klaipėdietis Mindaugas Jonušas, geriau žinomas Minedo slapyvardžiu, jau seniai atsiribojo nuo pramogų pasaulio, praeiviai vis dar jį atpažįsta. Dažnai jų galvose sukasi pašaipios mintys, bet ar išties visuomenė pažino tikrąjį jo veidą? Šiuo metu į visuomeninę veiklą paniręs buvęs atlikėjas į šį klausimą pernelyg nesigilina. Bet prisimindamas, kaip išgarsėjo, neslepia šypsenos, o kartais ir juoko.

Jis pripažino, kad tapęs žinomu šiek tiek „sužvaigždėjo“, tačiau, pasak jo, žvaigždių liga aplanko kiekvieną garsų žmogų.<br>J.Valaičio nuotr.
Jis pripažino, kad tapęs žinomu šiek tiek „sužvaigždėjo“, tačiau, pasak jo, žvaigždių liga aplanko kiekvieną garsų žmogų.<br>J.Valaičio nuotr.
Tam, kad įrodytų, jog tikrai moka dainuoti, klaipėdietis ketina surengti ir paskutinį akustinį koncertą.<br>J.Valaičio nuotr.
Tam, kad įrodytų, jog tikrai moka dainuoti, klaipėdietis ketina surengti ir paskutinį akustinį koncertą.<br>J.Valaičio nuotr.
Jis pripažino, kad tapęs žinomu šiek tiek „sužvaigždėjo“, tačiau, pasak jo, žvaigždių liga aplanko kiekvieną garsų žmogų.<br>J.Valaičio nuotr.
Jis pripažino, kad tapęs žinomu šiek tiek „sužvaigždėjo“, tačiau, pasak jo, žvaigždių liga aplanko kiekvieną garsų žmogų.<br>J.Valaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Jonas Valaitis

Oct 8, 2015, 2:18 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 9:00 AM

Išgarsėjo netikėtai Prieš daugiau nei 10 metų laidoje „Labirintai“ žinomu tapęs klaipėdietis tikino, kad televizijoje ėmė suktis dar anksčiau. Mindaugas prisiminė kaip toje pat „Labirintų“ laidoje, paprašytas vienos žurnalistės, jis dirbo redaktoriumi. Sugalvodavo istorijas ir ieškodavo žmonių, kurie sutiktų nusifilmuoti.

„Buvau tas žmogus, kuris sukuria siužetą ir „atgabena“ herojus į laidas. Kartais į jas pakviesdavau net savo kaimynus. Su jais ir dabar pajuokaujame apie tai, kad jie taip ir neišsprendė tų kaimiškų rūpesčių“, – juokdamasis pasakojo buvęs atlikėjas.

Kartą į laidos filmavimą Mindaugas pakvietė vieną išgarsėti norinčią merginą. Vaikino žodžiais, jai tuo metu tereikėjo reklamos. Tam, kad istorija būtų šiek tiek aštresnė, jis pats tapo ir istorijos herojumi. Filmavimo metu Minedas atliko vėliau itin pagarsėjusią dainą „Mums nelemta“. Tiesa, pats Mindaugas sako, kad šis kūrinys, nors ir nevykęs, ko gero tapo jo bilietu į šlovę.

„Nuo tada traukinys ir pajudėjo. Pradėjau eiti žinomumo link. Kai ėmiau dainuoti, gavau labai daug dėmesio, todėl man buvo šioks toks šokas. Ko gero, nebuvo tokio leidinio, kuris apie mane neparašytų“, – su šypsena veide prisiminė Mindaugas.

„Sužvaigždėja“ visi žinomi?

Jis pripažino, kad tapęs žinomu šiek tiek „sužvaigždėjo“, tačiau, pasak jo, žvaigždių liga aplanko kiekvieną garsų žmogų. Tada itin svarbu žinoti ribą, kurios negalima peržengti. Anot klaipėdiečio, neretai išgarsėję žmonės tampa itin „pasikėlę“. Todėl kai kuriems šiuo metu žinomiems žmonėms žvaigždžių liga atsiliepia ypač skaudžiai.

„Yra ne vienas liūdnas pavyzdys. Štai apie žmogų parašo koks portalas, susidomi televizija ir jis jau „sužvaigždėjęs“. Tik klausimas: o ką jie daro, kad apie juos rašytų ir rodytų?“, – retoriškai klausė Mindaugas.

Vaikinasi įsitikinęs, kad tie, kurie kuria dainas, vaidina ar pasižymi kitais savo gebėjimais ir tuo džiugina liaudį, verti žinomumo. O žinomais ilgai išlieka tik tie, kurie į savo darbą įdeda ir dalelę širdies. Todėl neverta stebėtis, kad kai kurie kadaise išgarsėję žmonės šiandien jau pamiršti.

Neleido dainuoti to, kas patinka

Buvęs atlikėjas pasakojo, kad dainavimui skyrė labai daug dėmesio. Deja, negalėjo atlikti jam patinkančių kūrinių, nes prodiuseriai baiminosi, kad tokios dainos neišpopuliarės. Jis atskleidė, jog tada norėjo išbandyti dainuojamąją poeziją.

„Man dainuojamoji poezija yra artimesnė nei kokios „traleliuškos“. Deja, negalėjau jos dainuoti, nes prodiuseriai sakė, kad tai – nekomerciška ir nenaudinga. Na, bet šiandien mes turime puikią erdvę tokioms atlikėjoms kaip Ieva Narkutė, Jazzu, Jurga Šeduikytė ir panašiai“, – džiaugėsi Mindaugas ir pabrėžė, kad būtent šių moterų dainos labiausiai virpina jo širdį.

Tam, kad įrodytų, jog tikrai moka dainuoti, klaipėdietis ketina surengti ir paskutinį akustinį koncertą. Klausytojai pagaliau galėtų susidaryti apie jį aiškią nuomonę. Mindaugas tikino, kad jeigu toks renginys tikrai įvyktų, jame dainuojamos dainos suskambėtų visiškai kitokiu ritmu nei prieš 10 metų. Be to, būtent po tokio koncerto jis visiems laikams baigtų ir savo muzikinę karjerą.

„Klausimą, ar turiu muzikinių sugebėjimų, pasilieku sau. Tačiau gvildenu mintį įrodyti, kad tikrai galiu dainuoti. Todėl ir planuoju surengti paskutinį akustinį koncertą. Čia padėčiau tašką“, – ateities planais dalinosi jis.

Minedas – tik personažas

Pramogų pasaulyje Mindaugas yra žinomas Minedo vardu. Nors daugelis įsivaizduoja, kad šis buvusio atlikėjo veidas tikras, realybė kiek kitokia. „Minedas tėra personažas. Vienareikšmiškai. Mano gyvenimas – daug gilesnis. Manau, bukasis Minedas išprotėtų nuo tokių minčių, kurios sukasi mano galvoje. Aš esu kitoks nei Minedas. Turiu daugiau gelmės. Ne kiekvienam duota tai suprasti“, – sakė klaipėdietis.

Su praeiviais į kalbas nesileidžia

Mindaugas stebėjosi, kad nors nebekoncertuoja jau seniai, žmonės iki šiol jį atpažįsta. Kai kurie netgi nori nusifotografuoti. Tačiau dažnai praeivių jis prašo netrukdyti ir nueina savo keliu, nes, kaip pats teigė, neturi laiko bendrauti su nepažįstamaisiais. „Jeigu aš kur nors einu, retai kada tai darau be reikalo. Todėl labai pageidauju, kad manęs niekas neužkabintų. Man tai tiesiog trukdo“, – kalbėjo savo inicijuotam projektui „Nebūk naivus kelyje“ vadovaujantis vaikinas.

Paniro į visuomeninę veiklą Dabar šou pasaulį Mindaugas stebi iš šalies. Tačiau vaikinui veiklos net ir šiomis dienomis apstu. Ko gero, retas žino, kad po to, kai pernai buvo žiauriai nužudyta iš Šilutės į Klaipėdą pakeleivingu automobiliu keliavusi studentė Justina Šikšniutė, Mindaugas inicijavo socialinį projektą „Nebūk naivus kelyje“.

Šio projekto tikslas – informuoti jaunimą apie pavojus, tykančius keliaujant pakeleivingais automobiliais. Žinomas klaipėdietis tikino, kad darbas „Nebūk naivus kelyje“ atima kone visą jo laiką. Nuolatinės kelionės po įvairius Lietuvos miestus, paskaitų apie saugų keliavimo būdą vedimas, diskusijos su autobusų parkų vadovais dėl pigesnių kelionių bilietų – visa tai dažnai išsekina.

Tačiau Mindaugas, rodos, niekuo nesiskundžia ir yra patenkintas, kad randa veiklos. O ir dėl savo žinomumo, panašu, nė kiek nesigaili. Jis teigė, kad kartais žymaus žmogaus statusas net padeda. Pavyzdžiui, dirbant su projektu „Nebūk naivus kelyje“ sekasi lengviau patraukti visuomenės dėmesį.

Mindaugas įsitikino ir tuo, kad užsiimdamas šia veikla yra žymiai naudingesnis nei dainuodamas scenoje. Jo teigimu, svarbu į darbą įdėti visą savo širdį. Taip pat būti nuoširdžiam visose gyvenimo situacijose. To jis ypač linki ir šou pasaulio atstovams.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.