Ar daug žmogui reikia?

Ar galima miegoti dviejose lovose? vairuoti tris automobilius? valgyti penkis tortus? Vienu metu? Ar daug žmogui reikia? Vakar su draugu pavaikščiojome po baroko dominuojamą Vilniaus senamiestį, senos, ant kalnelio išsidėsčiusios Užupio kapinės.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Dlugoborskis

Nov 1, 2015, 2:25 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 9:01 AM

Dauguma senų paminklų lenkiški, turbūt nutautėję lietuviai?. Bažnyčios: katalikų ir stačiatikių. Visų Šventųjų bažnyčia, Užupio undinėlė, angelas, Tibeto skveras, dvi senos Užupio bažnyčios, kapinės, Šv. Onos Bažnyčia, literatų gatvė. Kalbėjome apie gyvenimą, lemtį ir bėgančius metus.

Apie tai, kaip tie 19a. pabaigos paminklai su W, Ł , Ó vienas po kito smenga skardžiu žemyn.

Palydėjau draugą iki Šv. Stepono g. Važiuoju pas dėdę pasiimti siuntinėlio iš tėvų. Pavakarė. Atšalo oras. Praeviai gūžiasi kas į rudeninę striukutę, kas į kailinukus. Paauglės stotelėje kalena dantimis. Sėdu į 4G, miela senučiukė, kuriai užleidau vietą palinki gražaus vakaro. Lietuvos ruduo. Vilniaus ruduo.

Pas dėdę. Skani tetos moliūgų sriuba su pipirais. Dieviška. Dėdė žiūri žinias, pusseserė pasakoja apie savo magistrinį, rodo nuotraukos ir beveik tobulą pačios išskaptuotą Helouvyninį moliūgą. Tik dabar suprantu, kad buvau sužvarbes ir išalkęs. Skrandis pilnas ir nuotaika gera. Ir vėl mintis.

Ar daug žmogui reikia? Ar daug...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.