Po žinios apie Gedimino pilį: „Aš be žodžių. Greičiau tvarkykit“

„Aš be žodžių, kaip gaila...“ – susijaudinimo neslėpė portalo lrytas.lt skaitytoja, perskaičiusi Balandžio 1-osios proga pasirodžiusį rašinį Gedimino kalno nuošliauža pasiglemžė keltuvą, griūva ir bokštas.

Komentatoriai teigė, jog grėsmė piliai – reali.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Komentatoriai teigė, jog grėsmė piliai – reali.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Komentatoriai teigė, jog grėsmė piliai – reali.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Komentatoriai teigė, jog grėsmė piliai – reali.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Portale pasirodžiusi griūvančio kalno nuotrauka sukėlė aršias diskusijas.<br>Lrytas.lt nuotr.
Portale pasirodžiusi griūvančio kalno nuotrauka sukėlė aršias diskusijas.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Joana Gimberytė-Juronė

Apr 1, 2016, 2:55 PM, atnaujinta May 30, 2017, 8:44 PM

Jame buvo teigiama, jog penktadienį ryte šiauriniame šlaite įvykusi milžiniška griūtis nušlavė keltuvą, o patį bokštą bet kurią akimirką gali pražudyti kita nuošliauža.

Nors ši žinia tebuvo Balandžio 1-osios pokštas, Gedimino kalno problema tikra – išvakarėse lrytas.lt informavo, kad Gedimino kalne atsirado naujų įtrūkimų, o šlaitas toliau slenka.

Daugelis skaitytojų išsyk suprato, kad tai pokštas, ir prie jo prisidėjo šmaikštaudami patys. Pavyzdžiui, vienas apgailestavo, kad jam važiuojant į darbą bokšto jau nebuvo.

„Tai, vadinasi, viskas? Simbolis sugriuvo... Ir vis per tą aplaidumą... Ir ką dabar? Gausim pilti naują kalną... Ant pamatų sugriuvusios šalies išaugs galingi Tautos bastionai su raketomis ir skraidančiomis lėkštėmis. Kur mano beretė, einu dirbti...“ – rašė jis.

Tačiau netrūko ir pasipiktinusių. Pastarieji negailėjo aštrių žodžių.

„Protu nesuvokiama, kaip galima taip tyčiotis iš visos Lietuvos! Balandžio pirmoji čia niekuo dėta. Tai ne Balandžio pirmosios pokštas, o spjūvis visiems į veidą“, – rašė Danutė M. 

„Greičiau tvarkykit – spūstys“

Pasirodžius žiniai apie Gedimino kalno griūtį, komentatorius slapyvardžiu Nesąmonė skubėjo pranešti, kad pro savo namų langus mato sveikus kalną ir bokštą.

„Taip, įsitikinau, kad viskas gerai. O šiaip man nėra juokingi tokie „juokai“. Gal kitą kartą koks durnius parašys „juoką“, kad rusų tankai kirto Lietuvos sieną ir prasidėjo karas. Gal tai irgi kažkam pokštas atrodys?“ – svarstė Nesąmonė. 

„Susimąstykite, gal kokios bobulės anūkas ant to kalno, tai ji antraštę perskaičiusi infarktą gaus...“ – pritarė ir skaitytoja Ramunė.

Su besipiktinusiais dauguma komentatorių nesutiko teigdami, kad į viską reikia žiūrėti lengviau.

„Kaip visada visiems blogai. Juk Balandžio 1-oji, bet visi pikti. Juoktis reikia ir gyvenimas bus gražesnis, bambekliai“, – ragino skaitytojas Rimas.

Kiti komentatoriai pademonstravo savo humoro jausmą ir pasiūlytą temą plėtojo toliau. 

Vienas tvirtino, kad lrytas.lt su naujienomis jau pavėlavo: „Vakar Gedimino pilis jau sugriauta buvo. Atrodo, girti švedai ar anglai sukvailiojo.“ 

Skaitytojas, slapyvardžiu Egisr, sakė dabar pats vadovaujantis Gedimino pilies gelbėjimo darbams ir plačiau apie tai parašysiantis ryt. 

„Ką tu ten gelbėji, jei jau viskas nugriuvo? Greičiau išvežkite nuolaužas ir atidarykite abi eismo juostas, nes spūstys“ – ragino jį kitas komentatorius. 

Kitas pokštininkas aiškino matęs, kaip baigiamos tvarkyti nuolaužos, ir pranešė, jog po valandos gatvės vėl bus atidarytos.

„Po akto ir mano bokštas griūva...“ – filosofavo dar vienas.

Patikėjo ir apgailestavo

Kai kurie pranešimu patikėję skaitytojai nuoširdžiai apgailestavo dėl menamo įvykio.

„Velnias. Patikėjau. Šlykšti diena. Reikėtų ją pervadinti į „seimūno“ dieną“, – rašė Saulius.

Kitas komentatorius svarstė, kaip tai galėjo įvykti: „Tiek metų išstovėjo ir viskas buvo OK. Dabar tik 25 metus esame nepriklausomi ir jau net bokštui grėsmė?“

Skaitytojas, pasivadinęs slapyvardžiu Kubas, net susikeikė.  

„B***, pirmą minutę net patikėjau... Pagalvojau, kad pypec Lietuvos simboliui...“ – rašė Kubas. Jis pridūrė manantis, kad aprašyta nelaimė labai drėgnais orais gali įvykti iš tiesų. 

To baiminosi ne jis vienas, o daugelis komentavusiųjų. Dauguma įsitikinę, jog kalnui grėsmė iškilo dėl to, kad buvo iškirsti ant jo augę medžiai. 

„Kas nusprendė medžius iškirsti, tegu ima kreditus ir gelbsti pilį“, – siūlė komentatorius slapyvardžiu Onas.

Paaiškėjo, kad žmonės netiki specialistų žodžiais, jog Gedimino kalno medžius buvo nutarta kirsti, nes jų šaknys ardė šlaitą. 

Taigi, kaip pokštas prasidėjusi tema išsivystė į diskusiją apie realią Gedimino pilies būklę. O kai kurie komentatoriai šią Balandžio pirmosios antį įvardijo kaip bendros padėties Lietuvoje metaforą. 

Kaip dar Melagių dieną pokštavo lrytas.lt?

Vairuojate automobilį ir ne visada drausmingai? Tokiu atveju jums galėjo sukelti nerimą žinia, jog „Pažeidėjai nebeišsisuks: vairuotojus ėmė fiksuoti vaizdo kameros“. Skubame nuraminti – kol kas miesto kamerų nereikia baimintis, tačiau tik kol kas – ši naujovė ateityje tikrai bus įdiegta.

Skaitytojus sudomino ir IT skyrelyje pasirodžiusi mįslė - “Rask pandą“ tapo gerokai sudėtingesnė. Ar įveiksi?„ Šios mįslės raktas – autoriaus vardas ir pavardė. Tereikia juos perskaityti atvirkščiai – iš kairės į dešinę. 

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.