Emigrantas papasakojo, už kokį darbą uždirba daugiau nei miesto meras

Praėjusią savaitę redakcija sulaukė vienoje didžiausių Lietuvos pieno perdirbimo įmonių dirbančio studento laiško, kuriame jis baisėjosi akmens amžių primenančiomis darbo sąygomis.

Emigrantas mano, kad užsienyje juodadarbiams yra daug sunkiau nei Lietuvoje. Tačiau dėl to niekas nesiskundžia.<br> V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Emigrantas mano, kad užsienyje juodadarbiams yra daug sunkiau nei Lietuvoje. Tačiau dėl to niekas nesiskundžia.<br> V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
 Darbas Olandijoje vaikiną tenkina, todėl jis ketina ten likti.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Darbas Olandijoje vaikiną tenkina, todėl jis ketina ten likti.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Saulius

Aug 14, 2017, 2:22 PM

Du kartus sunkiau

Šį tekstą perskaitęs emigrantas  Saulius negalėjo nuslėpti savo nepasitenkinimo ir išsakė visiškai kitokią nuomonę apie sunkų fizinį darbą. 

Dirbu Olandijoje su gėlių, daržovių, vaisių produkcija. Rytinė pamaina prasideda 6 ryto. Kas dvi valandas mes turime 15 minučių pertraukas, kurių metu galima nubėgti į tualetą, parūkyti ar pavalgyti.

Dirba juodai

Galime ilsėtis kas dvi valandas – 8, 10, 12 valandą. Tačiau per tas dvi valandas nuo pertraukos iki pertraukos privalai juodai dirbti tam, kad įvykdytum planą ir padarytum reikiamą kiekį produkcijos. 

Visą laiką, kai dirbi, neturi laiko sėdėti prie kompiuterio ar tikrinti feisbuko. Esi juodadarbis, kuris turi daug ir sunkiai dirbti, jei nori didesnio atlyginimo.

Nesuprantu, kodėl nekvalifikuotas žmogus straipsnyje skundžiasi, kad jam sunku dirbti? Tuomet ką jis darytų užsienyje, jei jau Lietuvoje sunku?

Uždirba kaip meras

Aš savo darbe galiu užsidirbti apie 1600 eurų per mėnesį. Jei daug  ir sunkiai dirbu, galiu gauti daugiau, nei gauna miesto meras... Bet čia žmonės nesiskundžia, kad jiems sunku dirbti. nes žino, kad toks ir yra sunkus juodas darbas. 

Jei įmonėje būna papildomas užsakymas ir reikia dirbti viršvalandžius, džiaugiuosi, nes žinau, kad uždirbsiu daugiau pinigų. 

Lietuvoje įmonės neberanda gerų darbuotojų, nes visi išvažiavę į užsienį. Nėra kam dirba. O ir likusieji už minimumą dirbti nenori. 

Lietuviai niekuo nesidomi

Kas Lietuvoje nustatė tokį minimalų atlyginimą? Patys žmonės, kurie niekuo nesidomi ir nenori nieko pasiekti. Kai pasižiūriu, apie ką lietuviai diskutuoja feisbuke... Jie diskutuoja ne apie ekonomiką ar apverktiną minimalų atlyginimą, bet aptarinėja Gretos Kildišienės knygą. Jie nesigilina, kodėl Lietuvoje ekonomika krinta, o Olandijoje kyla.

Aš Olandijoje už valandą gaunu 10,80 euro. Savaitgaliais – 16 eurų. Tokie įkainiai yra todėl, kad mano darbas – minusinėje temperatūroje, savaitgaliais. Tikrai neketinu dirbti už 1 eurą. Pradėjau mokytis olandų kalbos, nes noriu čia likti ir siekti daugiau. 

O jei nori gyventi, turi dirbti juodai. Nesvarbu, ar tu esi mokytojas, gydytojas, ar paprastas juodadarbis“, – rašė emigrantas.

 

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.