Jungtinę Karalystę krečia streikai – lietuvė siūlo iš britų kai ko pasimokyti

Jungtinėje Karalystėje jau trečia savaitė streikuoja 61 universiteto dėstytojai, įskaitant pačius geriausius šalies universitetus. Streikas kilo dėl to, jog norima mažinti universitetų dėstytojams būsimas pensijas.

Jungtinėje Karalystėje dėl streiko nevyksta paskaitos jau trečią savaitę.<br>Autorės nuotr.
Jungtinėje Karalystėje dėl streiko nevyksta paskaitos jau trečią savaitę.<br>Autorės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Agnė Vaitekėnaitė

2018-03-13 11:45, atnaujinta 2018-03-13 12:26

„Jau trečia savaitė, kaip neturiu paskaitų universitete dėl streiko. Visos paskaitos atšaukiamos. Dėstytojai nedirba. Kiekviena dieną prie universiteto vyksta protesto akcijos. Dėstytojai dainuoja savo sukurtas dainas apie pensijas ir jų mažinimą, rengia mitingus. Ir taip visas tris savaites.“ 

Šalies universitetuose kilęs didelis studentų sąmyšis. Tūkstančiai studentų pasirašinėja peticijas, kad būtų jiems sugrąžinti pinigai už neįvykusias paskaitas. Mėnesio studijų kaina Anglijos universitetuose yra daugiau nei beveik 1500 svarų sterlingų. Tai tikrai didelė suma”.

Kita vertus, dėstytojai sulaukia labai daug studentų palaikymo dėl vysktančio streiko. Džiugu matyti, kokia vieninga, iniciatyvi ir drąsi yra šios šalies visuomenė ir universitetų bendruomenė. Manau, mes, lietuviai, galime iš jų daug ko pasimokyti“, – savo pastebėjimus rašė Lidso universiteto Tarptautinės žurnalistikos magistro studijų studentė Agnė Vaitekėnaitė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.