Šešias valandas skrydžio laukusiam keleiviui paaiškino, kokios išmokos priklauso

„Bendraukime“ redakcija sulaukė laiško dėl savaitgalį šešioms valandoms nukelto „Small Planet“ skrydžio iš Faro. Dėl sugadintų kelionės planų pasipiktinęs vyras prašo kompanijos atstovų pakomentuoti, kokiais atvejais keleiviai gali reikalauti kompensacijos ir kokio dydžio išmoka priklauso? 

Lėktuvų vėlavimai ne vienam keleiviui sugadina atostogas. <br> Lrytas.lt archyvo nuotr.
Lėktuvų vėlavimai ne vienam keleiviui sugadina atostogas. <br> Lrytas.lt archyvo nuotr.
Lėktuvų vėlavimai ne vienam keleiviui sugadina atostogas. <br>V.Balkūno nuotr.
Lėktuvų vėlavimai ne vienam keleiviui sugadina atostogas. <br>V.Balkūno nuotr.
Lėktuvų vėlavimai ne vienam keleiviui sugadina atostogas. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lėktuvų vėlavimai ne vienam keleiviui sugadina atostogas. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 16, 2018, 12:06 PM

„Vėl grupė Lietuvos turistų užstrigo užsienyje. Šįkart Portugalijoje. Skrydžių bendrovė „Small Planet“ eilinį kartą nesugeba užtikrinti keleivių pervežimo. 

Savaitgalį buvo užsakomasis skrydis iš Portugalijos Faro oro uosto į Vilnių. Skrydis turėjo vykti 17.30 val. vietos laiku. Išskridome apie 23.30 val. atvykusiu kitos kompanijos lėktuvu. Naujų bilietų pirkti neprireikė, bet kompensacijos, manau, priklauso.

Kai kuriems keleiviams buvo siūloma per dvi paras skirti per Lisaboną ar Helsinkį kompensuojant 400 Eur. Sutikę su pasiūlymu keleiviai prarado teisę į kitas kompensacijas. Nesutikę pretenduoja į 600 Eur kompensaciją žmogui. 

Šį sezoną tai nuolat pasikartojantys atidėti skrydžiai. Kompanija nesugebanti tinkamai organizuoti skrydžių. Užsakant kelionę, kurioje skraidina „Small Planet“, nebegalima tikėtis grįžti laiku. Daugeliui tai reiškia pravaikštas darbe, papildomas išlaidas už automobilio stovėjimą oro uoste“, –  rašė Valdas.

***

Small Planet Airlines“ rinkodaros vadovas Simonas Bartkus komentavo, kad šių metų spalio mėnesio 14 dieną skrydis iš Faro miesto Portugalijoje į Vilnių buvo vykdomas dėl techninių priežasčių mažesniu lėktuvu nei planuota, todėl buvo ieškoma 11 savanorių skristi kitais reisais. 

„Savanoriams aviakompanija pasiūlė skristi kitais maršrutais: keleiviams buvo užsakyti viešbučiai, maitinimas bei suteikti bilietai kitų aviakompanijų reisams, bei bus sumokėtos asmeniškai 400 Eur piniginės kompensacijos.

Už šiuos vėlavimus keleiviams yra mokamos reglamentuose numatytos kompensacijos. Keleivius, susidūrusius su skrydžių vėlavimais ar kitais nesklandumais skrydžių metu, kviečiame kreiptis tiesiogiai į aviakompaniją.

Pagal EU261/2004 reglamentą, keleiviams suteikiama maitinimas ir rūpyba skrydžių vėlavimų ir atšaukimų atveju. „Small Planet Airlines“ skrydžių neatšaukia ir nepalieka keleivių patiems rūpintis kelionės tąsa.

Skrydžiams vėluojant daugiau nei 3 valandas dėl aplinkybių, kurių buvo įmanoma išvengti, keleiviams priklauso nuo 250 iki 600 Eur kompensacijos, priklausomai nuo skrydžio maršruto“, – komentavo aviakompanijos rinkodaros vadovas S. Bartkus.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.