Vilniaus centre gyventojus kankina statybininkai: „Ar baudas jiems kas nors už tai išrašys?“

Galbūt savivaldybės atstovai galėtų pakomentuoti, kodėl Vilniaus centre naktimis vyksta statybų ir remonto darbai? Gyvename netoli Aguonų g., kur šiuo metu statoma nauja mokykla.

 Vilniuje remonto darbai naktį.<br>Skaitytojos nuotr.
 Vilniuje remonto darbai naktį.<br>Skaitytojos nuotr.
 Vilniuje remonto darbai naktį.<br>Skaitytojos nuotr.
 Vilniuje remonto darbai naktį.<br>Skaitytojos nuotr.
 Vilniuje remonto darbai naktį.<br>Skaitytojos nuotr.
 Vilniuje remonto darbai naktį.<br>Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Jurgita

Jul 25, 2022, 10:07 AM

Dėl to aplink gyvenantiems žmonėms kyla nepatogumų. Nekalbu apie tai, kad gatvė laikinai uždaryta ir nepravažiuojama, namuose pilna dulkių. Bet! Kas gali pasakyti, kodėl statybos vyksta beveik iki vidurnakčio? Juk žmonėms miegoti reikia, darbo savaitė, maži vaikai, senoliai negali užmigti.

Pavyzdžiui, kad ir vakar (07.19 d.) darbininkai kažką pjaustė, gręžė, kalė ir kėlė siaubingą triukšmą iki 23 val. Ir taip ne vieną vakarą.

Jau nekalbu, koks triukšmas keliamas dienos metu. Girdisi net užsidarius langus. O kai svilina karštis, tai nori nenori langus praverti tenka. Bet miegoti būna visai neįmanoma! Kodėl visai negerbiami gyventojai? Juk čia pat netoli remontuojamo pastato yra ir ligoninė, kurioje gydomi sunkūs pacientai. Kaip jiems jaustis? Kodėl gyventojai naktimis taip kankinami?

Ir savivaldybė apie tuos naktinius darbus viską puikiai žino. Vakar prie pastato apie 21.30–22 val. dar stovėjo raudonas savivaldybės ženklintas automobilis. Kiek žinau, tai Vilniuje statybos darbai, kurių metu skleidžiamas triukšmas, leidžiamas 7–18 val., savaitgaliais 9–17 val. Tik ar baudas kas nors už tai statytojams išrašys?

***

Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andžej Dinikis pažymėjo, kad liepos 19-osios vakarą pasiekė pirmieji skundai dėl šio objekto. Nuvykę į vietą pareigūnai įspėjo statytojus ir supažindino su reikalavimais.

„Vilniaus miesto administracijos direktoriaus įsakymu priimtos taisyklės nustato valandas, kuriomis triukšmingi darbai leidžiami, taip pat numato tam tikras išimtis tam tikriems darbams.

Pasitaiko tokių situacijų, kad kol pareigūnai yra, tol viskas būna ramu, o jiems išvažiavus – pasikartoja, tačiau pakartotinai jokių skundų nebuvo gauta apie tai, kad darbai dar tą patį vakarą atsinaujino.

Jei ateityje bus nustatyta, kad triukšmingi darbai šiuo adresu vykdomi neleistinomis valandomis ir tai nebus darbai, kuriuos apima išimtys, tuomet bus pradėta administracinio nusižengimo teisena“, – komentavo Vilniaus miesto savivaldybės atstovas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.