Vaizdas pro kalnų namelių langus vertas viso gyvenimo

Aktyvaus poilsio kalnuose mėgėjai žino, koks grožis atsiveria pro kalnų namelių langus. Londono architektų biuro „Richard Mitzman“ specialistai suprojektavo kalnų namelius, išlaikydami tradicinę tokių statinių architektūrą ir įpūsdami jiems daugiau šių laikų dvasios.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2014, 4:03 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:18 PM

Pro tradicinių kalnų namelių langus veriasi pasakiški vaizdai, o jų interjeras atspindi Alpių dvelksmą. Architektų grupė du kalnų namelius pastatė Šveicarijos kurorte Verbjė.

Kalnų nameliai stovi ant kalno šlaito, todėl matyti tik jų fasadinė pusė. Pirmojo dviejų aukštų namelio plotas nemažas – 250 kvadratinių metrų. Pirmame aukšte įkurti šeimininkų miegamieji, kiekvienas jų turi atskirą vonios kambarį.

Antrame aukšte bendra erdvė, kurioje ir valgomasis, ir virtuvė, ir poilsio zona. Didžiausias ir būtinas kalnų namelio privalumas – dideli langai, pro kuriuos atsiveria Alpių kalnų grožis.

Kalnų namelio interjere – nemažai skandinaviškų detalių. Suprojektuoti fasadui buvo naudojamas maumedis ir stiklas, o tokioje šviesioje aplinkoje savo vietą rado ir betonas. Iš betono pastatyta viena siena ir laiptai.

Interjere vyrauja kelios spalvos, kurios puikiai įsilieja į medžio, stiklo ir betono draugystę. Violetiniai baldai, garstyčių spalvos kėdės pagyvina erdvę, o priešais didelius langus pastatytas valgomojo stalas, kad valgantieji galėtų grožėtis gamtos vaizdais. Virtuvės zonoje vyrauja minimalistinis stilius.

Antresolėje įkurtas šeimininkų miegamasis. Jo spalvos suderintos su viso namo interjeru. Toje pačioje erdvėje – ir nedidelis, atviras vonios kambarys.

Antrojo kalnų namelio interjero tonai – ramesni. Iš stiklo suformuotas fasadas, o didžiausi akcentai – itin dideli langai bei židinys. Prie modernaus židinio stovi dvi sofos, o interjere žaidžia tik akcentai – spalvingos pagalvės. Virtuvėje, kaip ir visuose namuose – itin daug šviesos. Interjeras – išskirtinai baltas, o gyvumo jam suteikia medžio faktūra.

Išskirtinis ir valgomojo stalas – didelis, masyvus, o prie jo sėdint pro langą matyti gamta. Šio namelio šeimininkų miegamasis taip pat antresolėje. Toje pačioje erdvėje yra ir vonios kambarys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.