Namas ant šlaito - nauja miestiečių užgaida

Svarbus kriterijus renkantis naują būstą – vieta, kuri kartais svarbesnė net už namo kainą. Nekilnojamojo turto specialistai teigia, kad kauniečius ypač vilioja gyvenimas ant miesto šlaitų.

Nors pasiūla nėra labai didelė, namai ant Kauno šlaitų populiarūs - graži panorama esą taip ir kviečia įsigyti būstą išskirtinėje vietoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nors pasiūla nėra labai didelė, namai ant Kauno šlaitų populiarūs - graži panorama esą taip ir kviečia įsigyti būstą išskirtinėje vietoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Urtė Zagurskytė

Sep 13, 2014, 1:57 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:03 PM

Nekilnojamojo turto agentūros (NT) „Forto siena“ vadovas Evaldas Andrijūnas tikino, kad, nors pasiūla nėra labai didelė, namai ant Kauno šlaitų populiarūs. Graži panorama esą taip ir kviečia įsigyti būstą išskirtinėje vietoje, rašo "Lietuvos ryto" priedas "Laikinoji sostinė".

Vis dėlto tokią prabangą sau gali leisti ne kiekvienas. „Tai turtingesnių pirkėjų kriterijus ar reikalavimas“, – įsitikinęs NT agentūros „Turtausta“ vadovas Arūnas Stanskis.

Dauguma nekilnojamojo turto specialistų sutinka, kad populiariausia gyvenamoji vieta Kaune – Žaliakalnis. Čia ir vaizdas gražus, ir susisiekimas patogus.

NT agentūros „Citus“ atstovė Viktorija Čijunskytė užsiminė, jog šiuo metu yra net keli užsakymai pirkti butą, kotedžą būtent Žaliakalnyje, svarbiausia, kad būtų graži panorama.

Klientai, norintys matyti ne tik kaimyno kiemą, bet ir dalį miesto, būna labiau pasiturintys, dažniau verslininkai, žmonės, kurie gali sau leisti mokėti daugiau. Perkūno alėjoje, A.Vaižganto gatvėje, iš kurios atsiveria nuostabi Kauno panorama, namai – brangiausi. Jų kainos prasideda nuo milijono litų, sklypai kainuoja 50 tūkst. litų už arą.

Tačiau parduodant namus ant kitų šlaitų Žaliakalnyje susiduriama su didele problema.

Nemaža dalis čia esančių namų – medinukai, jie yra įrašyti į paveldo objektų sąrašą. Įsigijęs tokį namą žmogus negali jo nugriauti ir statyti naujo, vienintelė išeitis – rekonstrukcija, išlaikant esmines pastato formas, senas konstrukcijas. Tai reikalauja ne tik daug didesnių lėšų, bet ir gerokai daugiau laiko.

Žmonės, kurie jau nuo seno arba jau kurį laiką gyvena ant šlaito, džiaugiasi, jog turi nuostabų vaizdą pro langą.

Prieš 14 metų pasistatęs namą ant Kėdainių kalno šlaito kaunietis Julius sako gyvenamosios vietos nekeistų.

„Vienintelė problema – kaimynystėje atsiradęs naujas didesnis namas, kuris šiek tiek užstoja panoramą, matytą anksčiau pro miegamojo langą“, – šypsosi kaunietis.

Svajingai nusiteikęs vyriškis mano, kad žmogui reikia erdvės, galimybės pažvelgti į tolį. „Mieste juk viskas ir taip suspausta, o šlaitas suteikia erdvės“, – sakė kaunietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.