V.Putino architektu vadinamas italas Rusijoje mėgaujasi prabanga

Italas Lanfranco Cirillo savo tėvynėje beveik nežinomas. Užtat Rusijoje jis žarsto šimtus milijonų eurų ir mėgaujasi gyvenimu.

L.Cirillo 2011 - aisiais suprojektavo prabangią vilą prie Juodosios jūros. Nors 2010 - aisiais buvo tvirtinta jog vila priklauso V.Putinui, dabar Kremlius tai neigia.<br>„ruleaks.net“ nuotr.
L.Cirillo 2011 - aisiais suprojektavo prabangią vilą prie Juodosios jūros. Nors 2010 - aisiais buvo tvirtinta jog vila priklauso V.Putinui, dabar Kremlius tai neigia.<br>„ruleaks.net“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2014, 1:55 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 2:00 PM

Prezidento Vladimiro Putino architektu vadinamam 55 metų italui reklamos tikrai nereikia. Galbūt todėl ant jo biuro, kuris įkurtas brangiame Maskvos rajone, durų nėra jokios iškabos. Kas nori susirasti, tas gali tai padaryti kitais būdais, rašo "Lietuvos rytas".

„Aš atvykau iš Italijos prieš du dešimtmečius su baldų kompanijos „Mascagni“ pasiūlymų albumu, o dabar mano klientai yra 46 iš 116 Rusijos milijardierių, patekusių į „Forbes“ sąrašą“, – interviu laikraščiui „La Repubblica“ gyrėsi italas.

Nieko nuostabaus: kai V.Putinas užsimanė pasistatyti prašmatnią vilą ant Juodosios jūros kranto, jis kreipėsi būtent į L.Cirillo. Geresnę reklamą Rusijoje sunku būtų net įsivaizduoti.

V.Putino vila turėjo būti buvusio Italijos premjero Silvio Berlusconi poilsio apartamentų Sardinijoje konkurentė. Tad jos statyba kainavo daugiau nei milijardą JAV dolerių. Nemenka šios sumos dalis turėjo atsidurti Lichtenšteine, kurio bankuose sąskaitų turi su L.Cirillo susijęs fondas „Medea“.

Nenuostabu, kad iš Trevizo kilusio specialisto biure kabo net du Rusijos prezidento portretai. Čia yra ir sporto salė, posėdžių kambarys su didžiuliu gaubliu.

L.Cirillo pavardė kelis kartus buvo paminėta tiriant jo užsakovų juodąją buhalteriją. Tačiau pats architektas niekuomet nėra tapęs nei įtariamuoju, nei kaltinamuoju.

Užtat jis garsėja kaip filantropas: remia tiek Italijos, tiek Rusijos buriavimo federacijas, perveda lėšų savo tėvynės veterinarijos klinikoms, nes pats labai myli šunis. Žinoma, kaip ir daugelis turtuolių, jis mėgsta jachtas: L.Cirillo giriasi visame pasaulyje jų turintis net penkias dešimtis.

„Aš turiu apie tūkstantį darbuotojų, tarp jų yra ir italų. Metų apyvartą mes skaičiuojame šimtais milijonų eurų“, – gyrėsi architektas.

Kas jo užsakovai? „Aš niekuomet neatskleidžiu klientų pavardžių. Užtenka, pavyzdžiui, paminėti, kad įrengiau apartamentus „Lukoil“ vadovui.

Kai dirbi su tokiais žmonėmis, išmoksti laikyti liežuvį už dantų. Man teko projektuoti vilas, įrengti bankų interjerą, lėktuvus ir 20 tūkstančių kvadratinių metrų ploto namus.

Mano sąraše – turtingų naftos kompanijų biurai ir jų prezidentų poilsio vilos Majamyje, Dubajuje, Paryžiuje, Londone“, – pasakojo italas. Neseniai jam suteikta Rusijos pilietybė.

Tiesa, jis skundėsi, kad yra mylimas tik Rusijoje. Užtat tėvynėje jis neva maišomas su purvais.

„Pasakojant apie mane skelbiama, kad esu geodezininkas.

Kas per nesąmonė? Štai mano diplomas, gautas Venecijoje.

Per dvidešimt metų, praleistų tokioje sudėtingoje šalyje, neturėjau jokių nemalonumų. Mane vadina kapitalistu, turinčiu žmogaus veidą, ir aš tuo didžiuojuosi“, – aiškino L.Cirillo.

Savo nuomonę jis turi ir dėl konflikto Ukrainoje. „Pažinojau po SSRS griuvimo atsiradusius oligarchus. Rusijoje jie sukūrė neįtikėtiną infrastruktūrą, o Ukrainoje viską pravalgė“, – rėžė italas. („Newsru.com“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.