Jau greitai: neskoninga Kauno „Mega“ visus nustebins

Kaune esantis pramogų ir prekybos centro „Mega“ pastatas po pusantrų metų turėtų neatpažįstamai pasikeisti. Naują, kur kas didesnį statinio projektą sukūrė architektūros studija „Palekoarch“, o Kauno urbanistikos ir architektūros ekspertai be jokių dvejonių jam pritarė vienbalsiai. Kaip atrodys atsinaujinusi „Mega“?

Kaune esantis pramogų ir prekybos centro „Mega“ pastatas po pusantrų metų turėtų neatpažįstamai pasikeisti.<br>Vizualizacija
Kaune esantis pramogų ir prekybos centro „Mega“ pastatas po pusantrų metų turėtų neatpažįstamai pasikeisti.<br>Vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Bružaitė

Sep 23, 2014, 5:29 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 11:15 PM

Padidės trečdaliu

Pagrindinis į projektą investuojančios įmonės „Baltic Shopping Centers“ tikslas pragmatiškas – šiek tiek atnaujinti esantį pastatą ir jį išplėsti. „Vietoj linijinio pastato, sukursime žiedą, kaip ir visuose klasikiniuose prekybos centruose. Pirkėjui maloniau vaikštant po parduotuves apsukti ratą, o ne eiti į vieną statinio galą ir po to grįžti“, – pasakojo koncepciją sukūrusios architektų studijos „Palekoarch“ vadovas Rolandas Palekas. Statinys turėtų padidėti trečdaliu – apie 20 tūkst. kv. m.

Nauja automobilių aikštelė

Padidinus prekybos centrą – sumažės šalia esanti automobilių aikštelė, tačiau planuojama pastatyti papildoma trijų aukštų aikštelė ant pastato stogo, į ją bus galima įvažiuoti rampomis bei patogiai patekti į prekybos centro antrąjį aukštą.

„Manau, kad kiekvienas prekybos centras pasirašytų sau mirties nuosprendį, jei sumažintų automobilių aikštelę, tad dar vieną erdvę įrengus ant stogo, vietos visiems turėtų užtekti“, – pasakojo R.Palekas.

Bandys suvienodinti „Megos“ įvaizdį

Praplėtus prekybos centrą pirmasis aukštas išliks parduotuvių zona, o antrajame bus įrengtas didelis sporto klubas su teniso kortais ir treniruoklių sale, taip pat įsikurs daugiau viešojo maitinimo įstaigų.

„Prekybos centras kol kas neturi aiškaus savo veido – dabar šis pastatas tėra nelabai skoninga mišrainė, todėl stengsimės jį suvienodinti ir suteikti identitetą“, – kalbėjo R.Palekas. Pasak pašnekovo, komercinės erdvės esančios viduje yra ryškios bei „triukšmingos“, todėl statinio architektūra suvienodins pastatą, įves daugiau tvarkos.

„Manau didžiausia problema prekybos centrų architektūroje – tai jog jie yra klaidūs ir nepatogūs pirkėjui. Dabartiniame „Megos“ tokia problema egzistuoja, net sunku pasakyti kur yra durys į pastatą“, – svarstė R.Palekas.

Ekspertai neprikibo

Kauno architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba ėmusi vertinti „Palekoarch“ darbą, pripažino, jog prekybos centras „Mega“ yra dviejų svarbiausių Lietuvos magistralių sankryžoje, todėl reprezentuoja ne tik Kauną, bet ir visą šalį. Tačiau ekspertai vienbalsiai pritarė šiai projekto koncepcijai ir beveik neturėjo jokių priekaištų. „Projektuojant tokį sudėtingą objektą be pastabų neapseisi, ypač todėl, jog mes taikėmės prie esamo statinio, o ne projektavome nuo nulio“, – teigė R.Palekas.

„Mega“ rekonstrukcijos projekto koncepciją sukūrusi „Palekoarch“ prižiūrės projekto įgyvendinimą, o techninį planą ruoš kitą įmonė, dėl kurios vis dar vykdomas konkursas. Planuojama prekybos centro rekonstrukcijas pradėti kitų metų vasarą. Į „Mega“ plėtrą planuojama investuoti apie 45 mln. eurų (155 mln. litų).

Daugiau apie architektūrą – mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.